maandag 5 april 2010

TOE NOU LENTE, ZET NOU DOOR

Na een regenachtige eerste paasdag zijn vandaag veel Beijumers in hun tuin aan de gang gegaan om hun stukje grond lente- en zomerklaar te maken. De komende weken zal Beijum in al zijn pracht en praal openbloeien, de bomen worden weer groen en paarde(n)bloemen zullen de groenste wijk van de stad weer gedeelte geel gaan kleuren. De wijk zal letterlijk groen en geel gaan zien, niet van nijd maar van het mooiste wat de natuur ons te bieden heeft. Op de linkerfoto ziet u drie kabouters in een tuin aan de Galkemaheerd, de bewoonster haalde zelfs een der kabouters uit het Tjechische Praag.


De foto rechts toont een tuintje aan de wijkring, zakken tuinaarde liggen gereed om de tuin mee te verfraaien. De stoelen staan al klaar om lekker een wijntje, pilsje of kopje koffie te drinken en tegelijkertijd lekker van het uitzicht te genieten. We gaan weer barbecuen, op terrasjes zitten en laat in de avond fietsen. Wat is er lekkerder dan in de zomer omstreeks 23 uur in de avond een pilsje of wijntje te drinken achter of voor in de tuin? Er is wat natuur betreft de komende maanden geen betere wijk om in te wonen. Waar? In Beijum natuurlijk.

1 opmerking:

Ingrid Morrison zei

Hahaha goedemorgen Johan.

Dat ''pisje'' mag je zelf lekker opdrinken en ja ik verheug me op de zomer want dit is mijn eerste tuin weer sinds 2004.

Groetjes
Inge