donderdag 22 april 2010

GESLAAGD VOOR HET JEUGD EHBO DIPLOMA-A

Vanaf januari dit jaar tot en met 20 april gaven twee verpleegkundigen uit Beijum die werkzaam zijn op het UMCG EHBO les aan groep 7 van basisschool de Heerdstee. Onderwerpen tijdens de cursus behandeld werden: Verband, hulpmiddelen, wonden, kleine ongelukjes, vergiftiging, brandwonden, botten en botbreuken, bewusteloosheid, flauwte, stoornissen in de ademhaling en het menselijk lichaam.


Links ziet u een leerling een medeleerling tijdens een les in de stabiele zijligging leggen, op de foto rechts ziet u 32 kinderen van de Heerdstee, waar de lessen werden gegeven, trots hun zojuist behaalde diploma showen. Dit gebeurde afgelopen dinsdag, in het zonnetje voor op het schoolplein.

EHBO is de afkorting voor Eerste Hulp Bij Ongelukken. Op straat, op school en thuis gebeuren heel wat ongelukken. Om goede hulp te kunnen verlenen, is het slim om een EHBO-cursus te hebben gevolgd.
http://www.schooltv.nl/plein/?project=2075328
Hoe vonden de Beijumse verpleegkundigen dit om te doen? "Het was hardstikke leuk en leerzaam om voor de klas te staan en de kinderen iets te leren."

1 opmerking:

Anoniem zei

geweldig dit...
ik wist niet eens dat het nog gegeven werd...
ik was destijds een van de eerste kinderen in de provincie die op school haar jeugd EHBO haalde met een echt diploma... en heb er zelfs de krant nog mee gehaald...
ik zat toen in de 6de klas (groep 8) en trots dat ik was... wij hebben ons diploma toen van de burgermeester ontvangen! omdat we de eersten waren!

later nog vervolgcursussen gevolgd maar inmidels alweer een jaar of 20 zonder "licensie"...

goed dat dit nog gedaan word!!!