dinsdag 7 december 2010

15 DECEMBER KNUTSELDOEMIDDAG IN BOERDERIJUM

(Ingezonden door Jothea Brouwer, foto ook )

Kerstknutseldoemiddag in de Boederijum in Beijum
De Boerderijum in Beijum staat woensdagmiddag 15 december in het teken van kerst. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur zijn kinderen en hun ouders welkom voor het maken van glimmende kerstknutsels, een winterse speurtocht en een kersttraktatie voor vogels en mensen.

Als het koud is doen mensen warme kleren aan. Maar wat doen dieren eigenlijk in de winter? In een speelse kijk-en-doespeurtocht door het Bezoekerscentrum kunnen kinderen en hun ouders ervaren dat dieren verschillende manieren hebben om de winter door te komen. Wie het woord raadt, krijgt iets leuks. Kinderen kunnen hier ook glimmende kerstknutsels en een feestelijke vogeltraktatie maken van dennenappels. In theeschenkerij De Zijlen kan iedereen een smakelijke kerstraktatie versieren en warme chocolademelk drinken.

Boerderijum
In de Boederijum in Beijum zijn een aantal organisaties gehuisvest, zoals theeschenkerij De Zijlen, kinderopvang de Mallemolen en het Bezoekerscentrum van het centrum voor Natuur en Duurzaamheideducatie van de gemeente Groningen. Het theehuis van stichting de Zijlen wordt beheerd door cliƫnten met een verstandelijke beperking. In het Bezoekerscentrum kun je van alles leren over de natuur in de stad en omgeving van Groningen. De Zijlen en het Bezoekerscentrum bieden deze kerstmiddag gezamenlijk aan. De activiteiten zijn gratis.

Geen opmerkingen: