dinsdag 28 december 2010

SHOETIME BEIJUM WINT LANDELIJKE RECHTZAAK

Bert Hoekstra, eigenaar van Shoetime Beijum, heeft een rechtzaak tegen 47 andere winkels in het land gewonnen die onrechtmatig dezelfde naam droegen als zijn zaak. Al meer dan 21 jaar komen Beijumers naar de winkel bij de bussluis waar je een tas kunt laten repareren, een nieuwe zool onder een schoen kan laten zetten, sleutels kunt laten namaken, etc. Een klinkende naam in de wijk. Echter, een bedrijf in het zuiden van het land vond het blijkbaar ook een klinkende naam. Zonder overleg, zonder te vragen of het wel mocht, kopieerden bijna tegen de vijftig soortgelijke zaken in het land zomaar de door Bert Hoekstra verzonnen naam Shoetime.
Bekijk ook de video die in augustus is geplaatst waarin Bert Hoekstra meer achtergrondinformatie geeft, zie de link onderaan dit bericht. Hoekstra daagde alle 47 zaken die onrechtmatig zijn naam dragen voor de rechter. De rechtzaak diende onlangs in Roermond. Hoekstra won glansrijk: "Ik heb op alle punten gewonnen. Die 47 winkels moeten allemaal van naam veranderen, ze moeten de naam Shoetime van de auto's af laten halen, van hun correspondentiepapier, facturen, advertenties, etc. In de rechtzaak refereerden ze nog aan het feit dat jij(JF) de andere winkels nep-Shoetimes hebt genoemd in een blogbericht, daar waren ze niet blij mee. Maar de rechter heeft gesproken, het zijn inderdaad nep-Shoetimes." Gefeliciteert. En de website dan? "De website http://www.shoetime.nl/, daar hebben ze nog 15.000 euro voor geboden, maar daar ben ik natuurlijk niet op in gegaan. De tegenpartij moet niet alleen alles op naamgebied veranderen, ze moeten ook de proceskosten betalen."
Een paar citaten uit de uitspraak van de rechter:
Gelet op het voorenstaande zal de kantonrechter het verzoek ten aanzien van verzoekster toewijzen. De kantonrechter zal verweerster veroordelen zodanige wijzigingen in haar handelsnaam aan te brengen dat de in deze beschikking bedoelde onrechtmatigheid wordt opgeheven. Verweerster zal als de overwegend in het ongelijk gestelde partij in de kosten van deze procedure worden verwezen.

Aldus gegeven door J.W. Rijksen, kantonrechter, en ter openbare terechtzitting van 17 december 2010 uitgesproken in tegenwoordigheid van de griffier.
http://beijumnieuws.blogspot.com/search?q=shoetime
Bert Hoekstra staat links op de foto.

4 opmerkingen:

Henriƫtte zei

Gefeliciteerd voor de mensen van Shoetime!

Karin.P. zei

Gefeliciteerd !!!
Was een schikking geen betere oplossing geweest voor beide partijen?

Bianca zei

GEFELICITEERD!!!

Alie zei

Mooi voor hun zeg!