woensdag 29 december 2010

BLOEMEN IN DE WINTER

Het is deze dagen voor de komende jaarwisseling een beetje komkommertijd in Beijum. Maar als het goed is worden morgen voorbereidingen getroffen voor het oud en nieuw-feest. Beijumnieuws zal voor zover mogelijk verslag doen van de komende gebeurtenissen in de wijk. Hopelijk wordt het echt feest en komen er geen matpartijen met de ME. (Gisteren is me verteld dat het feest op het marktplein zou worden gehouden. Dit is echter NIET waar. Pardon voor de verkeerde informatie die ik gisteren gaf!!)
Eerst dit, regelmatig zie ik een damesfiets met bloemen rond het stuur voor Winkelcentrum Beijum staan. Associaties als Flower Power en Peace Man liggen dan voor een vijftig plusser voor de hand. Maar nee, de hippietijd heeft de wereldvrede destijds geen millimeter dichterbij gebracht. De eigenaresse van de fiets hoefde niet zo nodig op de foto die vanmiddag is genomen. Het was geen hippietype, gewoon een aardige vrouw die het leuk vindt om mooie kunstbloemen rond het stuur van haar fiets te hebben hangen.

Het brengt me wel op een enorm naïef idee. Wat nou als we allemaal een bloemetje mee gaan nemen naar het feest op oudjaarsavond? Allemaal handen schudden, zoenen, bloemen uitwisselen, elkaar het beste wensen, etc. etc.Dat gedoe met vandalisme, ruzie en oorlog ook altijd! Nee, cynisme is hier niet op z'n plaats, er wordt echt hard aan gewerkt om Beijum een goede jaarwisseling te verschaffen. Maar ik hou m'n twijfels. Komt dat wel goud? Vreselijk die Groningse mentaliteit soms: ik mot nog sain.

Ik herinner me een poster uit de negentiger jaren met als opschrift: Stel je voor er komt oorlog en er gaat niemand naar toe. Tja, hoe mooi ook bedacht, dromen is leuk, de realiteit weerbarstiger. Van een omwonende van Plein West kreeg ik bovenstaande flyer opgestuurd die door de gemeente in de buurt van wat het feest moet worden is verspreidt. Nee, het rijmt niet met de zojuist genoemde poster waarop werd opgeroepen om ergens niet naar toe te komen. Heel Beijum is uitgenodigd om met oud en nieuws naar Plein West te komen. Als dat maar goed gaat! Maar goed, er staat ook dat de veiligheid gewaarborgd wordt. Gemeente, brandweer en politie zijn allemaal betrokken bij dit feest. Dat geeft alvast één gerust gevoel: er zullen ook mensen aanwezig zijn die géén alcohol op hebben.

1 opmerking:

Gerda zei

Hebben we een werkgroep Oud en Nieuw Beijum?????
Ik heb even bij de BOB op de site gekeken staat hij niet.
Staat ook niets over Nieuwjaar, die mensen zijn in oktober stil blijven staan. Staat ook niets over de Ombudsvrouw.