zaterdag 18 december 2010

WARME WAFELS IN WINKELCENTRUM BEIJUM

Het was vanmiddag beregezellig in de promenade van Winkelcentrum Beijum. Wijkgenoten die met kinderen op sleetjes boodschappen gingen halen, de vertrouwde treurmuzikant op zijn accordeon voor de ingang, veel bekenden tegen komen, en een kraampje waar je poffertjes kon krijgen. Tenminste, dat dacht ik. Eerst maar eens een foto genomen, want wie stond daar al dat lekkers weg te geven? Jawel, zie midden op de foto, Alice Meins. De eigenaresse van Albert Heijn Beijum. Even was ik in de veronderstelling dat ik in de serie 'Terug naar de werkvloer' terecht was gekomen. Hoe lang sta je hier al poffertjes te verkopen Alice? La Meins:"Zal ik je ook eerst maar even wat geven? Dan kun je zien en proeven dat het geen poffertjes zijn maar wafels." Ok, nou doe dan maar. Wafels met appelmoes en slagroom, jammiejammie.
Ze stond er al een paar uurtjes en ze vond het leuk om te doen. Of ze ook op de hoogte was van hetgene op oudjaarsnacht op de parkeerplaats voor haar winkel gehouden gaat worden? "Jazeker, de winkeliersvereniging doet ook mee. En de boel wordt wel dicht gespijkerd." Even verderop vertelde iemand me in haar geuren en kleuren over de poging om oud en nieuw in Beijum feestelijk te laten verlopen. Burgemeester Rehwinkel heeft aan Stichting Stiel gevraagd te onderzoeken wat er nodig is om de jaarwisseling in de groenste en grootste wijk van de stad ordelijk te laten verlopen. Ik erger me er aan dat sommige lieden die er niks mee te maken hebben durven te claimen dat ze er ook aan meewerken. Aldus de Beijumse. En ze lopen voor de muziek aan door te beweren dat oudjaar feestelijk gaat verlopen. Want dat blijft nog maar afwachten. Duidelijke taal.
De wafel smaakte prima. Buiten op de parkeerplaats was het koud en glad. Zullen ze er op oudjaarsavond een tent neerzetten? Binnenkort meer informatie over de plannen m.b.t. de komende jaarwisseling.

4 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Dineke zei

Het lijkt mij wel enigzins getuigen van optimisme om nu al te roepen dat het feestelijk gaat verlopen!
Beter dan nu al prummelen dat het niks gaat worden.

Waarom zo'n ietwat zuur stukje over iets dat een positieve insteek heeft?
Of lees ik het te negatief en moet ik eerst m'n koffie opdrinken en goed wakker worden?

Anoniem zei

Alom verbazing en vreemd tegelijk dat een aanwezige bewoners comité hierbij niet is ingeschakeld. Laat staan dat de omwonenden op voorhand waren geïnformeerd. En misschien wel willen mee helpen?
Het is al jaren bekent dat er op West een bewoners comité bestaat, te weten Huis & Heerd!
Gaat het hier nog om bewoners in de straat, of gaat het hier meer om projecten die voor functionarissen of wijkorganisatie belangrijker zijn dan een goede zakelijke contacten met bestaande comités in de straten zelf?

Harm Vorsteveld

Anoniem zei

hallo

mag ik vragen waar dat feest komt,komt dat feest op het plein bij de lidl???