vrijdag 31 december 2010

BEIJUM MAAKT ZICH OP VOOR JAARWISSELING

Vandaag werd tot dit moment van schrijven, omstreeks vier uur in de middag, beheerst oudjaarsdag gevierd. Dat vieren gaat en ging dan vooral op voor de vele groepjes jongeren die gewapend met rotjes door de heerden trokken. Opvallend veel acht tot twaalf jarigen waren met knalvuurwerk in de weer. Spannend en stoer om rotjes af te knallen, en om samengebonden knalbommen aan te steken. Het is niet de categorie jongeren waarover de autoriteiten zich de komende twaalf uur zorgen maken. De zandbak op de parkeerplaats voor Winkelcentrum is al aardig gevuld, vooral met afgedankte kerstbomen. Zie foto rechts.
Hier zal vanacht een metershoge vreugdevuur worden ontstoken. Ondergetekende vraagt zich af of er ook alcohol wordt geschonken. Zo niet, dan zullen jongeren zelf wat te drinken regelen. Daarvoor zijn het jongeren, zal ik maar zeggen. Ik heb het hier over de categorie vijftien tot twintig jarigen.

Op de linker foto ziet u twee mannen bezig om houten platen voor de ramen van Winkelcentrum Beijum aan te brengen. De vraag die zich aandient voor dit gedeelte van Beijum is: zal het een gouden greep zijn om hier een groot jongerenfeest te organiseren? Of gaat het toch mis? Op Plein Oost zijn ook de toegansdeuren van de Wegwijzer voorzorghalve dicht getimmerd. Vanmiddag stond ik er even hapsnap te filmen en ving een flart van een jongerengesprek op: 'we gaan hier de ME uitdagen, op West gaan ze een saai feest organiseren.' Of de woorden profetische waarde hebben weten we morgenvroeg. Er bestaat toch ook een categorie jongeren die het kicken vindt om de politie uit te dagen en om rotzooi te trappen. Gezellig feesten met muziek en met een vreugdevuur is schijnbaar 'saai' voor ze.
Tussen de oliebollen en de pilsjes door zal ondergetekende trachten via Beijumnieuws een beeld te schetsen van de komende gebeurtenissen. Ik heb vandaag hapsnap een beetje gefilmd in de wijk, mocht de opbrengst ervan en met de komende jaarwisseling erbij reden hebben om er een video van te maken dan zal ik dat doen. Iedereen vast een rustige en gezellige jaarwisseling gewenst.
(Een lezer mailde net nog: Vanavond rond 18 uur zal de videotheek achter bij de Aldi weer vuurwerk gaan ontsteken, leuk om foto's en filmpjes van te maken)

Geen opmerkingen: