woensdag 22 december 2010

IN 2011 KOMT HIER EEN STOPVERBOD

De situatie rond de Beijumer basisscholen is tijdens deze vakantie een verademing te noemen. Wat een rust. Wat is het tijdens schooldagen toch vaak een gekrioel van jewelste rond de scholen. Naar verwachting gaat in 2011 het een en ander veranderen op de plekken waar schoolkinderen worden weggebracht en opgehaald.
In Groningen is de gemeente begonnen met het invoeren van verkeersmaatregelen rond basisscholen. Fysieke maatregelen, zoals het versmallen van de weg en het verbreden van de stoep, moeten het parkeren voor de ingang van de school onmogelijk maken. Ook wil het college bij een aantal scholen maatregelen nemen om auto's minder snel te laten rijden. Voor scholen die aan een weg liggen waar 50 kilometer per uur is toegestaan, geldt over het algemeen al een stopverbod. Daar wil het stadsbestuur veilige oversteekplaatsen op kruispunten aanleggen.
De gemeente voert het stopverbod gefaseerd per school in. Dat gebeurt tegelijk met de aanpak van de omgeving van de basisscholen en de aanleg van kindvriendelijke school-thuisroutes. Bij de uitwerking van de plannen gaat de gemeente om tafel met scholen, ouders, kinderen, wijkraden, buurtorganisaties en politie. Vier scholen hebben al een verkeersveilige omgeving. Tien scholen volgen in 2009, de rest binnen 2,5 jaar. Volgens planning geldt het stopverbod midden 2011 bij alle scholen.

http://rijnmond.groenlinks.nl/files/1%20Verkeerssituatie%20basisscholen.doc

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben hier heel blij mee!!! Hoop dat de regels nageleefd gaan worden. Zoals je al op de foto kan zien helpt een verkeersbord niet. Je mag deze straat toch echt niet inrijden... Nou je staat versteld hoe veel mensen deze staat inrijden en het liefst over je kleuter heen :(. Ook zijn de stoepbranden geel geverfd dus dat stopverbod was er al?! Gewoon een hele onveilige situatie. Vooral waar de weg versmald is hebben de automobilisten geen geduld/ fatsoen om even op de kinderen te wachten.... Hoop dat het nu beter wordt en dat verkeersdeelnemers zich er vooral aan houden. Want uiteindelijk zijn wij ALLEMAAL zuinig op onze kinderen, maar ben je op fiets wel erg kwetsbaar!