vrijdag 3 december 2010

OOK HONDEN MOETEN AAN DE LIJN DENKEN


De laatste maand van het jaar en ook de eerste maand van het nieuwe jaar hebben voor veel mensen een gemeenschappelijk thema: gewicht. Bot gezegd: we vreten en zuipen ons in december, en vooral tijdens de feestdagen, ongans, en vanaf 1 januari hebben we het grote voornemen om de extra aangekomen kilo's er weer af te krijgen. Maar wij mensen staan niet alleen voor dit probleem. Op de site 'Hoe laat ik mijn hond veilig afvallen' staat dit (rechter afbeelding ook):
Aangezien de meeste huisdieren aan onze zorg zijn overgeleverd, en steeds verder van de, of liever gezegd hun natuur, af zijn komen te staan, zien we bij hen dezelfde trend ontstaan als bij ons mensen. Niet alleen de halve menselijke bevolking van Nederland is te dik, ditzelfde probleem hebben onze huisdieren. Er lopen veel te veel dikke huisdieren rond in ons land. En het erge is, dat zij daar zelf veelal niet schuldig aan zijn. Nog erger is dat ze door hun overgewicht behoorlijk in de problemen kunnen komen, de kwaliteit van hun leven en hun levensplezier behoorlijk achter uit gaat en ze veelal vroegtijdig overlijden, puur door het overgewicht en de daaruit voortvloeiende gezondheidsproblemen.
http://www.leerwiki.nl/Hoe_laat_ik_mijn_huisdier_veilig_afvallen
Het schijnt dat 60% van de huisdieren te dik zijn. Volgens een trimsalon die Blaf heet (jaja) krijgen dikke honden last van suikerziekte, hartaandoeningen, huidklachten, gewrichtsklachten en ademhalingsmoeilijkheden. http://www.htsblaf.nl/info-overgewicht

Voor de winkel van dierenspeciaalzaak Hoogenberg staat op het ogenblik een apparaat waarop honden een bodycheck kunnen ondergaan. Zie foto. Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar het werkt me op de lachspieren. Misschien kan deze feestmaand ergens in de promenade (drankwinkel? slagerij?) een soortgelijk apparaat voor mensen worden geplaatst waar je je gratis kunt laten wegen?

4 opmerkingen:

Marieke zei

Het mafste is dat officieel je hond helemaal het winkelcentrum niet in mag!

Het grote hondenkoekboek zei

www.hetgrotehondenkoekboek.nl
Verantwoorde tussendoortjes voor de hond.Leuk om zelf te maken.Bijvoorbeeld samne met je kind in de kerstvakantie

hondekoekboek zei

Moet natuurlijk staan samen!
www.twitter.com/hondenkoekboek

Kees K. zei

Wat ik grappig vind is dat in de blauwe tekst staat "En het erge is, dat zij daar zelf veelal niet schuldig aan zijn". Dat bedoelt dus dat hun baasjes daar schuldig aan zijn door ze teveel of verkeerd eten te geven.

Gaan we even terug naar de mensen, dan zijn mensen dus wel zelf schuldig aan hun overgewicht, maar vooral zijn dus de ouders schuldig aan hun te dikke kinderen.

Dus of het nou gaat om huisdieren of huiskinderen, het is volkomen misplaatst, eigenlijk medisch misdadig, om te denken dat de liefde door de maag gaat.