woensdag 8 december 2010

HARDLOPEN IN DE WINTER IS NIET VERKEERD

De winter is voor ondergetekende het jaargetijde waarin hij het minst hardloopt. Dat heeft ook met de donkere avonden te maken, het is gewoon niet aantrekkelijk om in je eentje 's avonds het Kardingerpark in te rennen. In de wijk, vooral in de spekgladde heerden, is het nog steeds glibberen en glijden, voordat je je woonheerd uit bent moet je eerst een stukje klunen. Maar hardlopen in de winter is niet verkeerd. Aldus deskundigen.

Wie in de wintermaanden wat overtollige pondjes kwijt wil, kan het beste in beweging komen. Het volgen van een dieet als het buiten koud of nat is, kan namelijk het immuunsysteem verzwakken.

Volgens onderzoekers van de universiteit van Michigan is de lente daarom het perfecte moment om het eetpatroon aan te passen. Een caloriearm dieet in de winterperiode maakt dat het langer duurt voordat virale infecties genezen.

‘In de winter heeft ons lichaam behoefte aan reserves’, zegt onderzoeksleider Elizabeth Gardner. ‘Daarmee kan het elke vorm van stress beter aan, zoals de strijd tegen virussen.’

De onderzoeksresultaten onderschrijven de aloude opvatting dat stevige kost goed is voor de gezondheid tijdens koude. Wie in de winterperiode alvast met afvallen wil beginnen, kan het best in beweging komen. Rustig hardlopen versterkt bovendien het immuunsysteem.
http://www.runnersweb.nl/Nieuws/Nieuwsbericht/Hardlopen-in-de-winter-is-gezond.htm

Geen opmerkingen: