maandag 6 december 2010

LIEFDESMEDITATIE IN SHANTI NIKET

Een beetje meer liefde kan Beijum goed gebruiken. Spiritueel centrum Shanti Niket gaat dit concreet in de praktijk brengen. Een cirkel van liefde gaat op 23 december los over de wijk:

Hierbij wil ik jullie uitnodigen in Shanti Niket (Heratemaheerd 24, Groningen, Beijum Noord) voor de Circle of Love Meditation op donderdag 23 december om 19.30 uur en/of voor de AUM-meditatie op zaterdag 18 december om 10.15 uur.

1) CIRCLE OF LOVE MEDITATION: De hele wereld is doortrokken van liefde. 'De wereld' in deze betekenis is niet alleen de vorm, maar ook de mensen. Wij zijn allemaal belichaming van liefde. We hebben natuurlijk ook andere kwaliteiten, maar ieder van ons heeft liefde. In deze wereld is er niemand die het helemaal niet bezit.
Het is de magneet die iedereen aantrekt. Die magneet is in ieder van ons aanwezig. Als mens ben je met een enorme liefdeskracht begiftigd zoals geen enkel ander levend wezen. Als je anderen liefhebt zoals je jezelf liefhebt, zullen zij op hun beurt jou liefhebben.
Liefde is het primaire gevoel van de mens. Alle andere gevoelens stammen daar van af. En het wordt gedragen door vertrouwen. Waar vertrouwen is, is liefde; waar liefde is, is waarheid; waar waarheid is, is vrede. Je hoeft niet ergens anders op zoek te gaan naar vrede. Het is binnenin je. Je bent een schatkamer van waarheid en liefde en vrede. Als je die schatkamer deelt met anderen ontstaat verbondenheid en eenheid: een draad kun je met twee vingers breken, maar als een groot aantal draden met elkaar een weefsel vormen, dan is het sterk.

Kerst is een tijd dat we ons hiervan nog meer dan anders, bewust kunnen zijn.
Door de Circle of Love Meditation willen we dit bewustzijn verdiepen.
Voor de meesten van ons geldt, dat als we onze ogen dicht doen en naar binnen kijken, ons meteen 2 dingen opvallen: donkerte, en een eindeloze stroom gedachten die voortkomen uit onze gewoonte om voortdurend energie te geven aan ons denken. Om meer licht in het innerlijke donker te krijgen is er contrast nodig. Net zoals we de contrastknop op het tv-scherm gebruiken om het beeld scherper en helderder te stellen, zo doen we dat ook in deze meditatie. Door een contrast te creeeren tussen je hart wanneer het gesloten, donker en doods is, en wanneer het volledig open, ontspannen en liefde en licht uitstralend is, wordt er een sterke impuls voor innerlijke bewustzijn geschapen. In het derde stadium waar rust, ruimte en overgave zich verder verdiepen, begint een subtiele energiestroom moeiteloos via je handen en armen door je hart te circuleren. Een cirkel van liefdevolle energie ontstaat, een Cirkel van Liefde.

Het is een meditatie met tweetallen. Je kunt dus eventueel je partner meebrengen.

Je bent van harte welkom. Graag even van tevoren opgeven via mail (
vasu_48@hotmail.com of info@shanti-niket.nl )
of tel. (0598-795241). De kosten zijn € 5,00.
2) Op zaterdagochtend 18 december is er weer een AUM-MEDITATIE.
Sta je open voor een twee en half uur durende intense en dynamische innerlijke reis waarbij je via je emoties en via interactie met anderen tot verdiepte levensvreugde en stilte kunt komen?
Dan ben je van harte welkom in Shanti Niket. De AUM-meditatie is een spel van energie zonder accenten op waaromvragen. Energie beweegt, spelen doe je om het plezier van het spelen. En als je totaal in het spel bent, is er geen controle. Samen met je schoenen laat je je mentale beheersing en sturing voor eventjes in de wachtkamer. Genieten van spelen, genieten van ieder moment zodat er geen energie naar de toekomst of naar het verleden kan gaan. Dan valt de duisternis weg, lasten die je draagt vallen van je af, bevrijding...

Graag aanmelden bij Vasu: 0598-795241 of vasu_48@hotmail.com of info@shanti-niket.nl
Als je mee komt doen graag om 10.15 uur aanwezig zijn. Na de meditatie lunchen we samen.
Kosten: € 18,00

Je kunt ook alvast de volgende AUM-meditaties noteren of je ervoor opgeven: zaterdag 29 januari 2011.

Geen opmerkingen: