dinsdag 21 december 2010

BRANDGEVAAR EN STROOMDIEFSTAL

N.a.v. het onderstaande bericht toog ondergetekende maar even richting Claremaheerd.
Hier zouden wel weer de gebruikelijke beelden van milieudienstmensen die hennep ruimen en toezichthoudende buurtagenten aan te treffen zijn. Maar niks daarvan. Hoe zit dat, Klaas van Eeks? "De hennephandel is vanacht al opgeruimd, er zitten twee personen vast." Vertel eens wat meer? "We kregen gisteravond een melding en collega's troffen twee mannen bij een container aan. De walm kwam ze tegemoet. Nee geen alcoholwalm maar de geur van hennep. De plantage was midden in een woonblok en wat ze vooral kwalijk te nemen is het feit dat ze omwonenden in gevaar brachten. Er is geknoeid met de meterkast en er was de laatste tijd al sprake van overlast. Ik ben blij dat de handel opgerold is, het zorgde voor een onveilige situatie in de directe buurt."
En passant kwam ondergetekende met Klaas van Eeks in gesprek over de komende jaarwisseling in Beijum. Over het feest(of dat het wordt moet de tijd leren, het is in elk geval de opzet)later meer. Op verzoek van de jeugd komt er in elk geval een grote stalen bak waar een vreugdevuur in wordt ontstoken. Er komt een deejay, muziek etc. Dat, zoals bekend, allemaal op de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum. Wordt vervolgd.
In een woning aan de Claremaheerd in Groningen vond de politie restanten van een kwekerij.
Ook hier had de politie een tip gekregen over een sterke henneplucht. Agenten zagen twee mannen hennepafval in een vuilcontainer gooien. Ook zij zijn aangehouden

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=97158

Geen opmerkingen: