donderdag 9 december 2010

SOMMIGE POSTBODES WERKEN WEL

Philippine Koopman stuurde gisteren deze foto. Ze schreef er bij: TNT staakt vandaag, maar ik heb ze wel zien fietsen.

Dinsdagnacht is de staking bij TNT Post van start gegaan. Deze staking duurt tot vrijdag 10 december 23:00 uur. Het bedrijf is op dit moment niet in gesprek met de Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak, nadat zij gisteravond de voorstellen hebben afgewezen. De BVPP legt onze voorstellen wel voor aan haar kaderleden.
Vandaag is gebleken dat een aanzienlijk deel van de medewerkers aan het werk is. Dit betekent dat de post in een deel van het land wel wordt bezorgd.
http://www.tntpost.nl/voorthuis/klantenservice/update/

2 opmerkingen:

Kees K. zei

Postbode hier gespot en gesproken, deed ook brieven in m'n bus.

Anoniem zei

De stakers hebben alleen zichzelf er maar mee in deze tijden. Mensen maar zeker bedrijven gaan alternatieve postbedrijven zoeken of in de meeste gevallen digitaal een alternatief zoeken om de post te versturen.

Conclusie, op termijn nog minder post voor de tnt stakers om te kunnen bezorgen. Een bedrijf is geen sociale werkplaats en zal op een gegeven moeten besluiten kopje onder te gaan of maatregelen te nemen om kosten te besparen. En dat zal d.m.v. deze stakingen alleen maar hardere maatregelen worden tot op het moment dat er geen werk meer is.