vrijdag 17 december 2010

ZIJ MAG BINNENKORT NIET MEER OVERAL POEPEN

Deze hond, zie foto, is al een beetje in kerstsfeer. Lekkere hapjes eten en af en toe wat drinken. Bij de kerstboom liggen en luisteren naar sentimentele kerstliederen. Op z'n tijd lekker naar buiten en pissen en poepen waar het kan.
Dat laatste mag het beestje bijna de hele winter nog doen, maar daarna is het afgelopen. Want,

Vanaf maart volgend jaar moeten honden in Groningen altijd aan de lijn, behalve in een aantal speciale uitrengebieden.

Er komt ook een opruimplicht voor hondenpoep. Iedereen die met een hond wandelt moet dan ook een opruimmiddel bij zich hebben. Hondenpoep mag wel in de goot blijven liggen, naast het trottoir.

De nieuwe regels zijn dit jaar uitgeprobeerd in de Korrewegwijk en de Hoogte. Daar blijkt nu minder hondenpoep op straat te liggen. De locaties van de uitlaatgebieden worden in februari bekendgemaakt.
www.oogtv.nl
Het is mooi zo'n regel, maar of het gaat werken is maar de vraag. Ongeveer 1 op de 3 fietsers heeft geen deugdelijke verlichting. Welke automobilist rijdt nooit eens te hard? Ondergetekende - geen hondebezitter-is niet tegen regelgeving op dit gebied. Maar 's avonds in het donker voor het slapen gaan de hond uitlaten, even 15 meter buiten los laten lopen en de hond zijn of haar behoefte in de bosjes laten doen, welke hondenbezitter kruipt daar vervolgens met een poepschepje achter aan?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En wordt nu ook tegelijk de hondenbelasting afgeschaft?

Marieke zei

Ik begrijp al 3 dagen niets van dit bericht. Honden mogen in Groningen helemaal niet los lopen....Alleen in losloopgebieden. Echt totale non wetgeving dit..