donderdag 9 december 2010

NOG EEN PAAR SPORTIEVELINGEN

Het artikel over hardlopen in in de winter, zie blogbericht van gisteren, leverde een paar mails op van lezers. Lezeres Marleen stuurde deze twee foto's en schreef erbij: N.a.v. je winterhardloopblog: hierbij nog een paar sportievelingen!
Is het ook gevaarlijk om in de winter hard te lopen?

Lopen als het glad, koud, nat of donker is, geeft een verhoogd risico op een blessure of ongeval. Je kunt dit risico zelf zo klein mogelijk houden door onderstaande adviezen op te volgen, maar helaas zijn niet alle blessures of ongevallen te voorkomen. Het verdient aanbeveling om samen met anderen te trainen, dan kun je elkaar helpen als dat nodig is. Is dat erg moeilijk, geef dan aan het 'thuisfront' of bij je vereniging door waar je gaat lopen. Zij kunnen je dan eventueel zoeken als je te lang wegblijft.
Gladheid
Als de ondergrond nat, besneeuwd of bevroren is, wordt het glad. De kans op een glijpartij neemt toe, waardoor ook de kans op blessures toeneemt. Bij een valpartij kom je er vaak met een blauwe plek of schaafwond vanaf, maar het wordt vervelender als je je echt blesseert. De meest voorkomende blessures zijn een enkelverzwikking en een peesirritatie.
http://www.hardlooparchief.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=291&Itemid=505

Nog meer verhalen of foto's over hardlopen (in de winter)?

Geen opmerkingen: