vrijdag 17 december 2010

KERSTMARKT OP PLEIN OOST EN OUD & NIEUW

Nee, het was niet erg druk. Maar wel gezellig en warm. Warm? Jawel, er staan elektrische kacheltjes opgesteld, en daar lekker een glas glühwein bij staan drinken, mmm, dan is het best vol te houden. Deze foto is net in de haast even genomen, Saida en Marie Josée van vrouwengroep Orchidee staan met een man lekkere dingen te verkopen. Er was een klein ijsvloertje gelegd, er waren suikerspinnen, een schandpaal waar je je kon(Kan! Tot 19 uur!) laten fotograferen, een draaimolen etc. Ondergetekende heeft ook nog vijf minuten staan filmen, deze beelden kunt u vanavond of het komend weekend bekijken. ( Er liggen nog anderte berichten te drukken, een interview met columnist Harm van Lijn6 en deel 2 van het interview met wethouder de Vries bijvoorbeeld) Ga nog even kijken op Plein Oost, voor Innersdijk. Kerstmarkt 2010 in Beijum. Pand49 is ook open.
OUD EN NIEUW
Ik zou het nog even voor me houden, zie blogbericht gisteren, maar op Plein Oost kreeg ik vanmiddag lichtgroen licht voor publicatie: komende oudjaarsavond wordt op dé plek in Beijum waar het de laatste jaren tot rellen kwam een feest georganiseerd. Op de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum. Jong en oud gaan de 31e december een feest organiseren voor jong en oud. Muziek, een vreugdevuur etc., het moeten dé ingredienten worden om oud en nieuw in Beijum ordenlijk te laten verlopen. Jongerenwerk, Stiel, MJD en de buurtagenten slaan de handen ineen om het tot een feest te maken. De vraag is natuurlijk of de harde kern van relschoppers in de wijk zich ook feestelijk wil opstellen. Willen ze status halen uit een robbertje vechten met de ME? Of kunnen ze het mentaal en emotioneel, en ook met een beste slok op, opbrengen om sociaal te gaan feesten? De tijd zal het leren. En Beijumnieuws zal er bij zijn.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Er zijn naive malloten die er van uit gaan dat Beijum een feestelijke nieuwjaarsnacht krijgt.

Anoniem zei

er zijn ook negatieve mensen die het nooit zullen begrijpen...

Wobke zei

Tja, je kan blijven denken dat het nooit goed komt en er dan ook geen energie insteken, dan weet je in ieder geval zeker dat er niets zal veranderen.

Ik vind alleen het initiatief al een stap vooruit en ik kan alleen maar hopen dat zoveel mogelijk mensen zich er bij aan willen sluiten.

Anoniem zei

Je kunt je er beter niet bij aansluiten. Het zal jeugd uit alle delen van de stad en omliggende dorpen aantrekken. Jongens naar beijum want daar valt wat te beleven.

Anoniem zei

jammer dat wij dit als omwonenden dit initatief via beijumnieuws te horen krijgen, had het beter gevonden om het via een soort van nieuwsbrief te horen had gekregen

Anoniem zei

ik ben het eens met diegene die hierboven wat neer heeft gezet,want ik zit niet te wachten op een feest voor de deur.komen alleen maar meer mensen op af,en wat krijg je dan,juist nog meer ruzie.trouwens vind het ook niet zo netjes dat wij via beijumnieuws moeten horen dat er een feest komt,dus liever geen feest voor de deur want er slapen ook nog kleine kinderen.en ik denk niet dat de ouders daar op zitten te wachten,dat door de herrie de kids niet kunnen slapen.

Anoniem zei

Wat een gezeik over dat het op Bejmniews staat. Het staat verdorie ook in de wijkkrant, zonder overleg willen ze omwonenden een feest in de maag splitten. Als een voldongen feit. Gaan ze ook nog vertellen dat je lid mag worden vd BOB, nou, zo helemaal nooitnie!Zitten we hier NIET op te wachten!

Anoniem zei

het is hier al jaren met oud en nieuwe onrustig een hoop m e voor de deur langs met gevolg dat ik niet eens gezellig voor men eigen deur kan gaan staan met men kinderen vorig jaar werd ik bijna men eigen portiek in geslagen door de m e en nu willen ze een feest houden met gevolg dat alles bij ons voor de deur langs komt dat belooft weer gezellig te worden DUS NIETTTTTTT we gaan weer een onrustige oud en nieuwe te gemoet en in de beijumerkrant staat dat het in overleg is gebeurd met de bewoners ik en mijn buuren hebben niks gehoord lees het vandaag pas in de krant er is totaal niet met de buurt bewoners overlegd en wij zitten weer met de elende

Anoniem zei

een feest bij ons voor de deur waarom wordt er niks aan de buurt bewoners gevraagd of die het er mee eens zijn er wordt gewoon een feest gehouden zonder overleg met de bewoners leuk voor de kinderen muziek en geschreeuw

Anoniem zei

helemaal mee eens als het aan ons licht kom er geen feest hier op het plein ze kunnen mooi praten maar wij zitten met de gebakken peren want het gaat uit de hand lopen is het niet tijdens het feest dan wel erna dat weet ik bijna wel zeker en mensen die dit hebben bedacht bedankt dat jullie de bewoners ook op de hoogte hebben gebracht schande dat we dit uit de wijk krant moeten lezen

Anoniem zei

het mjd is vandaag netjes aan de deur geweest,het feest begint om kwart over twaalf tot half drie.
maar ben benieuwd hoe het gaat lopen,ben bang dat het na half drie losbarst,we zullen zien.hoe het afloopt.