woensdag 1 december 2010

TEGENWOORDIG HEB JE OOK PLASTIK SLEETJES

We blijven nog even in Winterland. Er hoeft maar wat sneeuw te liggen of de sleetjes worden weer uit de schuur of berging gehaald. Er ligt niet genoeg wit om gelijkvloers te sleeën, het is derhalve zaak om een schuin aflopende verhoging te vinden. De Kardingerberg is nog geen optie, daarvoor ligt er weer te weinig sneeuw. Langs de dijk van ons knoal, de Zuidwending, kan het wel, getuige deze foto. Twee kinderen roetsjten beurtelings naar beneden.
Dat deden ze niet op ouderwetse houten sleetjes, nee ze hadden elk een of andere rond plastik geval waar ze in kunnen zitten. Ze zullen hun plezier er mee hebben maar charmanter zijn m.i. de echte houten en stalen sleden.

De plastic gevallen doen in de verte wat denken aan de nepperige Sint Maartenlampions. Een stok met een schuifje waaronder een batterij zit, en aan het einde van de stok een lichtje die je aan en uit kunt schuiven. Laat ik maar ophouden, voor je het weet ben je een ouwe zeur. Maar toch, gruwel gruwel, kunststof kerstbomen. En ook al gesignaleerd: een opblaasbare sneeuwpop.

1 opmerking:

Hetty zei

En een opblaasbare Abraham :)op de Atensheerd!