maandag 13 december 2010

MAANDAGOCHTEND (52)

Deze foto is vanochtend om half elf genomen. De zuidoostelijke kant van Beijum. Ik moest er aan denken omdat wethouder De Vries aan het onderzoeken is of er een doorgang kan worden gerealiseerd tussen de Wibenaheerd en het Kardingerpark. Er is één klein tussendoortje voor wandelaars, het is bijna niet te doen om je fiets er om de stalen schagen heen te murfen. Dus daar wordt-hopelijk- aan gewerkt. Voor zover ik weet heeft de naam Wibenaheerd niet de allerbeste klank in de wijk. Wibena wordt in de volksmond wel eens veranderd in Dealema. Dat is jammer voor de vele sociale bewoners van deze heerd, kunnen zij het helpen dat een kleine minderheid het af en toe verpest? Qua uitzicht zitten de Wibenaatjes gebakken, uiteraard bedoel ik degenen die aan de rand van Beijum wonen. Prachtige skyboxen met glorieus uitzicht over Kardinge.

Ondergetekende heeft de eerste tekeningen van het (tekentafel) ontwerp van Beijum in z'n bezit. Wist u dat er in de begintijd een soort van ringweg tussen Lewenborg en Beijum was gepland? Het staat op het conceptplan voor Beijum uit de zeventiger jaren van de vorige eeuw.

De nieuwe week is weer begonnen. De wegen en heerden in Beijum zijn weer goed begaanbaar. En doorgang of niet, er is ook wel ergens een route richting het prachtige Kardingerpark te vinden voor degene die rust en stilte wil.

Geen opmerkingen: