vrijdag 10 december 2010

VEEL BOUWAANVRAGEN VOOR KAMERVERHUUR

In de Gezinsbode van donderdag 9 december staan bij de stadsberichten opvallend veel bouwaanvragen vanuit Beijum.
Er staat zoals altijd: Burgermeester en wethouders maken bekend dat zij willen meewerken aan de volgende aanvragen.
Dan staan er vervolgens tien aanvragen, waarvan 9 uit Beijum. Voor panden aan de Bekemaheerd(1), Bottemaheerd (1), Framaheerd (4), Fossemaheerd (1), Jaltadaheerd (1) en voor een aan de Neijensteinheerd. Achter elke Beijumer bouwaanvraag staat: Veranderen woonfunctie tot kamerverhuur.
Er staat nog bij: Burgermeester en Wethouders kunnen aan deze plannen meewerken op grond van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening. Deze ontwerp-besluiten liggen vanaf 10 december 2010 gedurende zes weken ter inzage bij het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische zaken aan het Zuiderdiep.

En verder: Zienswijzen kunt u tot en met 20 januari schriftelijk indienen. Etc.

De gemeente Groningen geeft m.i. met deze bouwaanvragen aan dat het plafond voor studentenhuisvesting in Beijum nog niet bereikt is. Illustratie van http://www.dvhn.nl/%20.ZieZie verder de Gezinsbode van 9 december, Stadsberichten.
Het heeft er verder niks mee te maken, maar ondergetekende kijkt wat raar aan tegen het woord Zienswijzen. Bedoeld wordt m.i. het woord Bezwaren of bezwaarschriften.

6 opmerkingen:

Harma zei

Welkom in Beijum studenten!

Henriƫtte zei

Ik vind 'zienswijzen' juist een mooi waarde-vrij woord; men deelt (ook in een bezwaar) immers zijn visie met anderen. Ik had het nog niet eerder op deze manier gelezen.

Frederique zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

vreemd, die woning aan de fossemaheerd is al twee jaar een kamerverhuurbedrijf (zonder vergunning?)...

Johan Fehrmann zei

@ Frederique, graag bij het onderwerp blijven.

Gerda zei

Volgens mij hield Frederique zich helemaal bij het onderwerp zoals hij steeds gepresenteerd is op deze weblog. Zie 2 juni, 7 augustus, 18 november en bejegening heeft ze als voorbeeld 26-11 en kunnen we ook nog wel iets noemen.
Maar wat ze mailde was volgens mij helemaal in het verlengde van eerdere berichtgeving.
Waar een gesprek met een wethouder toch wel niet goed voor is.