zaterdag 1 maart 2014

BIJNA VOORJAAR IN DE SCHOOLTUIN


Het zit er aan te komen. Langzamerhand kruipt het voorjaar dichterbij. Vandaag is het 1 maart, het begin van de officieuze- meteorologische- lente.
Op de bovenste foto loopt een NDE-er  met kruiwagen door de Schooltuin, foto is afgelopen week gemaakt. Ik ben even de naam kwijt, Lucy of Karin: "Ik heb zo'n zin in het voorjaar." Haar ogen spraken boekdelen, de halfslachtige 'winter'  mag gauw voorbij zijn. Ze noemde een datum die ondergetekende is ontschoten, maar die binnenkort wel weer langskomt op Beijumnieuws: "Dan komt de eerste schoolklas weer in de Schooltuin werken."
De naam van de school is wel bekend, De Expeditie zal de spits afbijten, kinderen van deze jongste school in Beijum (De Dijk/Doefmat) hebben de eer om als eersten met de handjes in de klei te mogen wroeten (ergens driekwart maart; mededeling volgt)..

Ondergetekende staat te trappelen om de eerste weken in de Schooltuin d.m.v. foto's en blogberichten aan Beijumers (en Stadjers) via het www. te presenteren.
De mooiste tijd van het jaar komt er weer aan. Lente.
Wat een feest. De Groenste wijk van de stad dient zich weer aan. Slierten schoolkinderen zullen vanuit de schoolklassen weer via de Beijumerweg naar het hart van Beijum trekken.

Geen opmerkingen: