woensdag 14 januari 2015

BEIJUM EN OMSTREKEN BY NIGHT (28)Voor de verandering een keer twee foto's in deze aflevering. Ze zijn ongeveer een minuut na elkaar gemaakt, en wel omstreeks 17:15 vanmiddag. Het is goed te merken dat de dagen lengen, daar waar het omstreeks de 21e december om kwart over vier donker werd, daar zitten we nu al een uur later. Zo snel gaat de tijd, maar dat terzijde.

De invallende duisternis in combinatie met de (nog een beetje)blauwe lucht zorgde voor een mooie blauwe weerkaatsing in alle ramen die in de rij woningen voor Winkelcentrum Beijum zitten. De foto is vanaf de parkeerplaats voor het winkelcentrum genomen.

De onderste foto is honderd meter verderop gemaakt. Een week of zes geleden werden bomen langs de Zuidwending verwijderd, vlakbij de brug waar de wijkring overheen loopt.

Wat zijn ze daar nou aan het doen? Zie foto, we zien een berg zand, een lange blauwe kabel, een soort van oranje, wat zal het zijn, huisje of hokje en rood/witte linten om een soort van bekisting heen.

Soms komt informatie binnen nadat een foto is gemaakt of gepubliceerd. Dat is hier nu ook het geval. Zo gauw de blogger weet was hier gebeurt, zal hij dat gaan berichten.

Mocht iemand het weten: Beijumnieuws@ziggo.nl

Geen opmerkingen: