maandag 12 januari 2015

EEN GRAUWE WINDERIGE DAG

Het is op het ogenblik, 17.23 uur weer rustig in de atmosfeer, maar de dag begon erg onstuimig. De wind gierde om het huis en het leek net alsof er steeds post of kranten door de brievenbus werden gegooid, het ding klepperde vanochtend onophoudelijk.
Veel schade heeft Beijum niet opgelopen tijdens de harde wind van de afgelopen dagen, wel zag de blogger op de hoek Amkemaheerd met de Galkemaheerd een schutting die half op de grond lag. Gevloerd door de wind zogezegd. Zie foto boven, een beetje donker want in de schemering gemaakt.
Plein Oost ligt er deze dagen extra zwaarmoedig bij, zie foto links. Als het goed is spelen over een paar maanden weer schaars geklede kinderen tussen de waterfonteintjes. Wat kan een mens soms verlangen naar lekker zacht voorjaarsweer met een hopelijk warme en lange zomer in het verschiet.
Zullen de zwanen die in de vijver tussen de Fultsema- en Boelemaheerd zwemmen ook verlangen naar lekker zonnig en warm weer?

Het is al weer donker buiten. Maar zeer langzaam aan worden de dagen al weer langer.

Grauwe en winderige dagen horen erbij. Des te meer kunnen we het komende voorjaar genieten van een blauwe lucht, bloemen, bomen die zich in het groen tooien en mensen en mensen die blijer kijken dan dat ze op een dag als vandaag doen.

Geen opmerkingen: