vrijdag 16 januari 2015

EVEN EEN GASBUIS-TUSSENSTUK VERVANGEN


 Ze stonden gisteren bijna de hele dag in de stromende regen te werken. Wat waren ze eigenlijk aan het doen? Vroeg de blogger zich woensdag ook al af.
Het rook een beetje naar gas, geen wonder dat er een rood driehoeksbordje op het gras stond. Zie foto links, de eerste foto die werd gemaakt. Je kon hier beter geen sigaret opsteken, dat was duidelijk. Na de Emingaheerd te hebben overgestoken richting Winkelcentrum Beijum had ondergetekende uitzicht op het tafereeltje dat op de foto rechts is te zien. Wat raar, twee oranje mannetjes onder een paraplu , een hijskraan en een gat waarin ook een paraplu was te zien.
En ook daar weer een 'Let op gas'-bordje. Toch maar even vragen. De man die rechts onder de paraplu staat liep naar de blogger toe en vertelde desgevraagd: "Een tussenstuk voor de gasbuis wordt vervangen. Kijk, daar ligt het oude exemplaar." Zie rechtsboven op de foto, tussen de Zuidwending en de paraplu ligt het afgedankte apparaat. Onder de plu waren collega's aan het werk ( een collega kan ook, dit was niet goed te zien).

Het bleef licht regenen. Het nieuwe verbindingsstuk zal zo langzamerhand wel onder de klei liggen. Wat is het leven zonder gas en licht?


Geen opmerkingen: