maandag 12 januari 2015

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (15)(Dit bericht is eind december geschreven)
Het valt me een beetje tegen van de normaal gesproken goedgeefse Beijumers, beleven we de duurste en wellicht koudste periode van het jaar, worden er amper tot geen cadeautjes langs de weg gezet.
Zie bovenste foto, op de 24e gespot. De dag voor kerstmis. Een kerstpakket met opschrift: Prettige Kerstdagen. Een kerstpakket? Een lege doos! Wat is dat voor cynisme?
De linker foto is iets eerder gemaakt, en het ziet er iets vrijgeviger uit. Is het een traphekje? Een lattenbodem? Klik de foto groter. Lag er nou een stofzuiger achter? In elk geval zien we een stofzuigerslang. Beste gevers, mag daar in het vervolg even een plastiek tas omheen? Stel dat het zou gaan regenen of sneeuwen? Ja, koppie erbij graag.
Het sociale vuilnis dat op de rechter foto staat ontgaat me. Het zal vast heel lief en aardig zijn bedoeld, maar wat staat daar?

Het geschenk dat op onderstaande foto staat spreekt meer tot de verbeelding. Kijk, daar kunnen we wat mee. Zin in een warme prak? Een maaltijdje uit de vriezer? Zie hier, een magnetron voor u. Neem maar mee.
Kom op Beijumers, volgens mij knallen jullie de komende dagen het duizendvoudige in euro's af van het armzalige gedoe dat deze dagen als cadeau langs de weg  wordt gezet.

Kunnen we even wat vrijgeviger zijn in januari? Dank u.


Geen opmerkingen: