woensdag 21 januari 2015

WAAR BRENG JE JE VEROUDERDE KLEREN HEEN?


Wat doe je met verouderde kleren die jaren achtereen op zolder of de vliering liggen zonder dat ze nog ooit weer zijn gebruikt? Er zijn verschillende instanties in en rond Beijum te vinden waar overbodige spullen meer dan welkom zijn.
De blogger weet niet hoe de lezer er over denkt, maar in huize Beijumnieuws was het een week geleden opeens genoeg. Weg ermee. Vijf volle vuilniszakken kleren gingen van boven naar beneden. In de auto ermee. Klaar. Je kunt op er een rommelmarkt vast nog wel wat aan verdienen, maar daar moet je ook net zin in hebben. Gewoon weg doen. Er zijn theorieën die aangeven dat een mens meer ruimte in z'n hoofd krijgt als je je zolder of vliering opruimt en leeghaalt.
Opruimen geeft ruimte, letterlijk en figuurlijk. Hieronder een aantal opruimtips die bewezen hebben dat ze werken. Resultaat: ruimte in je huis en als het goed is ook in je hoofd. Opruimen betekent weggooien. Gooi tijdens het opruimen minstens een derde tot de helft van je spullen weg. Of geef ze weg aan mensen in je omgeving of het Leger des Heils. Lees hier.
Vijf volle vuilniszakken met kleren achter in de auto, waar zullen we die eens heenbrengen? Naar Mamamini? Werpro? Fair Back? De keuze viel op een stukje 'eigen wijk eerst.' De auto werd geparkeerd op de parkeerplaats bij het Gezondheidscentrum en aan twee dames die in de ruilwinkel van het CJG werd de vraag voorgelegd of ze nog belang hadden bij goede (en gewassen) kleding. 

Jazeker, brengt u maar. Welkom. Zie foto's. Boven: de kleren worden verwelkomd. Links en rechts, informatie over openingstijden etc.

Geen opmerkingen: