dinsdag 27 januari 2015

DE KOELKAST STAAT ER NOG STEEDS.....

....EN ER LIGT MEER IN DE WIJK
"Ik zal er een melding van maken." De dame die een half uurtje geleden de vuilnisbakken leegde rond de vuilniscontainers voor Winkelcentrum Beijum (foto) kon weinig anders. De koelkast die er sinds afgelopen wekend staat, zie aflevering 'Maandagochtend' van gisteren, past niet in het schoonmaak-karretje.

De blogger ving een discussie op over de illegale vuilnisstort. Enerzijds: "Als ze dat ding hier naar toe vervoeren, hadden ze toch net zo goed even door kunnen rijden naar de stortplaats? Je mag vijf keer per jaar gratis vuilnis weg brengen." Een ander: "Iemand heeft dat ding hier heen getild. Op laten halen kost 47,50 euro. Als je daar een week van moet eten snap ik wel dat iemand zoiets hier dumpt, ik zou het eten ook de voorkeur geven boven het betalen voor het ophalen van grofvuil."

Foto's links en rechts zijn ook afgelopen dagen gemaakt. In de buurt van de sporthal zag ondergetekende afgedankte meubilair op straat liggen. Twee relax-stoelen zo te zien.

Foto rechts, een twee persoons- matras ligt in de sloot ter hoogte van de Calvijnschool.

 Het is misschien een overdosis aan vuilnis-berichten op Beijumnieuws, maar de blogger kan zich niet aan de indruk onttrekken dat de vervuiling en verrommeling in de wijk aan het toenemen is.

5 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Mensen met weinig geld dumpen hun grofvuil. Omdat ze niet “minimaal € 46,50” kunnen betalen voor het ophalen van grofvuil op afspraak.

Zie: http://gemeente.groningen.nl/grofvuil/laten-halen-grofvuil

Met andere woorden: de gemeente Groningen is mede verantwoordelijk voor de verloedering van Beijum en andere wijken!

Er is tevens sprake van vuilnistoerisme. Onder anderen bij bouwafvalcontainers.


Op maandag 12 januari 2015 was de PvdA-raadsfractie op bezoek in De Kleihorn. Over deze dumping van grofvuil is toen gesproken. Met verwijzing naar de vele foto's op Beijumnieuws.

Binnenkort maak ik een verslag van deze openbare bijeenkomst, omdat de PvdA-fractie haar belofte om een verslag te schrijven, ondanks herhaald aandringen, helaas niet nakomt...

Anoniem zei

Is het in Beijum niet zo dat er eens in de zoveel tijd ergens een grote container word neergezet voor grofvuil? Ik meende eens op Oogtv te hebben gezien dat dit in een andere wijk wel gebeurd, om dumpen tegen te gaan.

Liesbeth zei

De koelkast moet opgehaald worden door de gemeente met een andere auto..kom even niet op het woord...maar die komen bij je langs voor witgoed enzo

Willem Pauwelussen zei

Je kunt ook je grofvuil naar de stort brengen. In ieder geval zijn de eerste vier keer altijd gratis.

Anoniem zei

Het wildstorten is een rechtstreeks gevolg van het verloederde, burgerbelazerende gemeentebeleid.