maandag 12 januari 2015

MAANDAGOCHTEND (222)

Bovenstaande foto is gistermiddag gemaakt. Naar verluidt staat deze damesfiets reeds twee weken vastgeklonken rond een lantaarnpaal langs het fietspad tussen de Jaltadaheerd en het aangrenzende voetbalveld. Daar waar normaal gesproken Koninginnedag wordt gevierd, tegenwoordig Koningsdag genoemd.
Het is een magere Beijumnieuws-periode in het zojuist begonnen jaar. Wat moet je nou? Zeuren over het weer? Wordt het nog een keer winter? Winkelcentrum Beijum zou het willen. Of toch niet? In elk geval zullen de nostalgische afbeeldingen die aan het plafond hangen binnen de promenade van Winkelcentrum Beijum, zie afbeelding links, de herinneringen aan Ă©chte winters hooghouden. We zien een winterse plaatje links en een echte sneeuwpop rechts op dezelfde afbeelding.
Zal deze winter het bij gezellige oer-Hollandse plaatjes houden? We moeten afwachten, de dagen worden langzamerhand langer en over twee maanden is het voorzichtig aan lente. De winter lijkt ver weg, momenteel is het zacht buiten
Om het weerpraatje nog even te vervolgen, we beleven een natte intro van het nieuwe jaar. Zie onderstaande afbeelding, ter hoogte van de Schooltuinen liggen de nodige plassen.

Het waaide afgelopen weekend behoorlijk. De blogger vertelt geen nieuws. Op minstens drie plekken in de wijk zag hij afgelopen dagen een container met bouwafval. Het afgevoerde bouwprut zou zo maar alle kanten op kunnen waaien en voorzorgshalve werd er afgelopen weekend een houten pallet op een container gegooid, zie afbeelding rechts, om het wegwaaien tegen te gaan,. De bewoners die de container aan de Froukemaheerd hebben laten plaatsen willen een nieuwe badkamer. Het oude exemplaar ligt aan gruzelementen in de bak. Mooie symboliek, het oude loslaten en het nieuwe tegemoet gaan.

De nieuwe week is begonnen, nieuwe ronde nieuwe kansen. Een prettige, creatieve, liefdevolle en terreurloze 2e week van 2015 toegewenst. 2 opmerkingen:

Anoniem zei

De gefotografeerde Batavus damesfiets heeft een ernstig ontzette voorvork. Op het oog is ook het balhoofd aan vervanging toe om weer veilig te kunnen fietsen. Succes.

Anoniem zei

Die fiets heeft ook een tijd aan de kruising beijumerweg/amkemaheerd gestaan (iets ten noorden van de wiershoeck