vrijdag 30 januari 2015

IN EN ROND DE OUDE DOEFMAT

Basisschool de Doefmat is al weer bijna anderhalf jaar geleden opgegaan in de Expeditie, in 2013 werden zoals bekend moge worden geacht de Dijk en de Doefmat samengevoegd.
Het karakteristieke gebouw in het midden van de Isebrandtsheerd heeft sindsdien een ware metamorfose doorgemaakt.
Niet zozeer buitenom, maar meer vanbinnen. Er kwamen bedrijfjes van startende ondernemers in.
Binnen ziet e.e.a. er sereen uit. De blogger ontwaarde afgelopen week een bord met als opschrift 'Free hugs' en in de centrale hal straalde een Boeddhabeeld veel meditatieve rust uit. Zie foto links.
Wat beschaafd allemaal. En dat straalt ook de emmer vlakbij de voordeur uit. Zie foto rechts. Roken, blowen of een energiedrankje nuttigen? Prima, maar gooi de overblijfselen netjes in de emmer.
Foto helemaal boven, had de Isebrandtsheerd geen speelveldje? Niet te kort door de bocht graag, we zien een basketbalveldje + een speelveldje. De voormalige basisschool heeft de nodige speelse erfenissen nagelaten.

Basisschool? Jazeker, zie onderstaande foto, een bordje naast de ingang geeft nog steeds aan dat de Doefmat een Verkeersveilige School is. En kijk, helemaal boven, wat leuk, het is ook nog een erkend leerbedrijf.
Let ook op de hoogte van het grondwater. Volgens het blauwe bordje staan we hier 0,10 meter boven Normaal Amsterdams Peil. Zal dat nou de bagage grond zijn? Of toch de witte streep op het bordje?

Op dit stukje Beijumer klei hebben de afgelopen dertig jaar veel kinderen gespeeld. Het lijkt net alsof de speelsheid en 'kinderachtigheid'(geen negatief waardeoordeel) hier goed zijn bewaard.


Geen opmerkingen: