vrijdag 23 januari 2015

DIEREN ZOEKEN WARMTE TIJDENS DE WINTERKOU

We beleven nog geen ouderwetse winter zoals die in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw regelmatig voorkwam, metershoge sneeuw en twintig graden vorst, maar toch voelen sommige dieren in de wijk zich niet helemaal comfortabel. Alsof ze geen winterweer meer gewend zijn.
Op de bovenste foto zien we de drie Wiershoeck-kippen dicht bij elkaar zitten.
Ze gebruiken elkaar min of meer als een verwarmend kacheltje. Erg vrolijk zien ze er niet uit. De dames zitten stijf tegen elkaar aan terwijl  heer Haan de fotograaf scherp in de gaten houdt. Zullen ze wel een hok hebben? Krijgen ze ook voer? Veel valt er deze dagen niet uit de grond te pikken.
Honderd meter verderop trachtte een vogel wat warmte mee te pikken vanuit het Grand Café in het Trefpunt. Zou het een koukleum zijn? Een beetje vogel moet toch tegen een paar graden vorst kunnen? Zie foto links.

Op de rechter foto zien we een spinnenweb in de rijp. Of de spin het leuk vindt valt te betwijfelen, wel is het zo dat de structuur van het web er nu steviger uitziet.

Foto beneden is ter hoogte van de Bentismaheerd gemaakt. Vogels zitten een beetje sip bij elkaar voor zich uit te koekeloeren.
Moet je nou deze winterse dagen medelijden met de dieren hebben? Of moet je denken "kom jongens, stel je niet zo aan, je bent bent kip of vogel en je moet maar tegen een winters stootje kunnen?"


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Gewoon afslachten of afschieten

Anoniem zei

dat is de Munsterheerd (Zuidwending)

Anoniem zei


zou leuk zijn om, behalve het witte vogeltje, de andere dierenfoto's ook te kunnen zien.
alleen maar zwarte kruisjes zeggen niet zoveel, hè ;-)??

Anoniem zei


nu is alles goed zichtbaar.
wat een mooie dieren en wat mooie kleuren hebben ze, de kippen en de haan?