dinsdag 13 januari 2015

PVDA-STAD IN GESPREK MET BEIJUMERS IN DE KLEIHORN


Ongeveer twintig mensen kwamen gisteravond naar buurtcentrum de Kleihorn om te praten over bepaalde politieke onderwerpen die in Beijum leven. Wat doen we met het Groene Hart (Groene Long) van de wijk? Willen we Buitenfitness? Groenbeheer in eigen (particuliere) hand nemen?
De avond werd georganiseerd door PvdA-stad, zie nog eens deze aankondiging. Van de twintig aanwezigen waren zeven mensen verbonden aan deze politieke partij. Op bovenste foto zitten bijvoorbeeld twee dames die in bij de Jonge Socialisten horen. Rechts zit Kees Huizenga, hij bracht het onderwerp in hoe je kunt voorkomen dat iemand langdurig dood in z'n woning kan liggen, het nieuws dat Beijum op de laatste dag van het afgelopen jaar opschrikte.

De blogger was alleen het eerste half uur aanwezig en hij weet het verloop van de avond (nog) niet.
Op de linker foto zit helemaal links Evert Sulman, een der initiatiefnemers van Buitenfitness.  Het zal een onderwerp zijn geweest dat voor verdeeldheid heeft gezorgd, gezien het feit dat er ook mensen uit de Klankbord Groene Long, mensen die faliekant tegen een dergelijk sport-initiatief in de groene natuurstrook van de wijk zijn aanwezig waren(er ligt wel een groot voetbalveld in datzelfde natuurgebied, tussen het Pedalpark en de Jaltadaheerd, en ook staat er een ijzeren voetbalkooi in, ter hoogte van de Bentismaheerd).

De regen kletterde tegen de ramen. Binnen waren mensen aanwezig die zich betrokken voelen rond het wel en wee in de wijk. De blogger krijgt nog notulen opgestuurd en zo gauw die binnen zijn zal hij er een inhoudelijk verslagje van maken..


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Terwijl Groningen landelijk nieuws met aardbevingen door onverantwoorde gaswinning is wordt in onze stadswijk door PvdA-ers gedelibereerd over een speeltuin voor grote mensen. In het groen of op de stenen. Hoe ver kan je als politiek afstaan van de werkelijkheid? Als inlevingsvermogen je zwakte is, sluit je dan vooral niet op in rokerige zaaltjes. Doe wat je zegt en ga langs de deur om met buurtbewoners te praten. Want opnieuw heb ik niemand aan de deur gehad, terwijl wij buurtbewoners wel een waarschuwing vooraf in de bus hadden van die partij dat ze aan de deur zouden komen.

Anoniem zei

Wellicht goedbedoelende mensen, maar inderdaad levend in een totaal wereldvreemde realiteit. Toch heeft het beleid van de Partij van de Aardbei een groot voordeel: doordat men alleen maar lucht verplaatst, vallen de vruchten in uw moestuin door het schudden en trillen van de bodem vanzelf van de planten en bomen !

Anoniem zei

Mooi geschreven anoniem 10:05. Zag hier wel een vvd-busje in de heerd. Kwamen ook niet langs. Ik denk niet dat inlevingsvermogen een kwaliteit kan zijn van 'volksvertegenwoordigers' die allemaal een studie x of y gedaan hebben (meestal politicologie of rechten) die ver af staat van werkelijkheid en kennis.

Kees K.

Anoniem zei

Nu Klijnsma (Partij v d Aardbei) de mensen dwingt in het buitenland te gaan solliciteren zolang zij hier geen banen creëert, is het voor haar misschien ook een idee om de mensen te verplichten om er dan ook maar naar toe te emigreren. Bijkomend voordeel: de NAM kan dan gewoon doorgaan om de provincie Groningen te plunderen en te verwoesten.

Anoniem zei

Het echt tragische is natuurlijk dat alle van oorsprong linkse partijen voltooid verleden tijd zijn. Zo is een wijk vol hersendode Tokkies een willoos prooi van de VVD en andere door de Corporate Industries omgekochte liberalen geworden.

Anoniem zei

Anoniem 11:15

Graag een adres waar ik geld kan halen?

Kees K.