maandag 19 januari 2015

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (16)

 Geen afval bij deze container plaatsen', staat op alle vuilniscontainers aangeplakt. Zie ook foto boven. Allemaal goed en wel, maar waar moet je je afgedankte televisie dan kwijt? Soms in de Zuidwending plompen? In de zwarte afvalbak? Nee, dat doen we anders. En keurig, we zetten hem toch naast een vuilniscontainer zodat iemand anders de tv mooi mee kan nemen.
Wees eerlijk de grijze tv kleurt ook mooi bij het grijs van de container. Klein minpuntje, er had even een tafeltje bijgeleverd moeten worden.
Kijk, wat aardig, een tweepersoons matras. Ook weer bij een container, we herkennen de Wibenaheerd. Er ligt een of ander kleedje op het matras, wat toch een aardige geste is tijdens deze wintermaanden. Maar ook hier weer, net als bij de tv, leg er nou ook even een ledikant bij! Gun een ander wat. Zie foto links.
Ach, een wandelwagen op het gras, je zult zoiets maar net nodig hebben en het niet kunnen betalen. Neemt u maar mee, gratis en voor niks. Foto rechts.

Onderste afbeelding dan. We zien een doodlopende weg, rechtdoor gaat het naar de Zuidwending en de Barmabrug. Honderd meter terug ligt de Holmsterheerd-vijver.Liggen er nou tentstokken met feestvlaggetjes eraan in een winkelwagen? Wat feestelijk! Je zult het maar net nodig hebben.

Sommige Beijumers zijn erg vrijgeefs. Ze denken plusplus. Ze hebben geen zin in onnodige grofvuil-kosten, en ze gunnen een ander ook wat.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Als ze nou echt sociaal waren dan hadden ze het onder 'gratis af te halen' op marktplaats geplaatst; ben je het zo kwijt. Vind het maar asociaal om zo van je rommel af te komen. Al is het natuurlijk 100x beter dan ergens in de natuur dumpen.

Anoniem zei

als we echt sociaal waren,zou die beste meneer op zijn klompen een handje bijdragen om bv te helpen opruimen in plaats om foto van te maken

Anoniem zei

Maar anoniem 21:28, gezien de foto en het noemen van de locatie kun jij toch op pad?

Kees K.

Anoniem zei


ja ano 21.28 uur.

heb je de zooi al even weg geruimd?

Kees Huizenga zei

Beste Beijumers,

Enkele tips:

1. Breng goed bruikbare spullen naar kringloopbedrijven. Ik noem Fair Back Kringloop aan de Ulgersmaweg 139 en MamaMini aan het Damsterdiep. Verderop is GoudGoed, ook aan het Damsterdiep. Waardevolle spullen worden gratis opgehaald. Ook oude computers, printers, TV's, etc., waarvan onderdelen kunnen worden hergebruikt.

Zie: http://www.allekringloopwinkels.nl/groningen/groningen/fair-back-kringloop

en

http://www.allekringloopwinkels.nl/groningen/groningen

2. Een matras is wat lastiger. Maar u kunt een matras "klein krijgen" met een Stanleymes of een handzaag. Deponeer de stukken in uw grijze container.

3. Misschien kunt u uw spullen kwijt via Beijumnieuws. Door middel van een e-mail met een bijgeleverde foto. Hierboven werd Marktplaats.nl al genoemd.

4. Bruikbare kleding kan worden afgegeven aan de Ruilwinkel Mix & Match aan de Emingaheerd 8. Waar ook het Centrum Jeugd en Gezin Beijum is gehuisvest.

Zie:
http://www.cjg.groningen.nl/beijum

Kortom: handel sociaal net uw degelijk huishoudelijk afval!