zondag 11 januari 2015

ZET JE LIGFIETS OP SLOT

Het was een winderige, rustige en vreedzame middag in de groenste, pardon, momenteel grijsde wijk van de stad. Ja, vreedzaam, er was in de verste verte geen oorlog te bekennen, hoe graag sommigen die ook willen.
Het credo blijft natuurlijk wel, geloof in Allah of God, maar zet je fiets op slot. Op Winkelplein West was het gezellig druk. In de nieuwe pizzeria, de AH en in de Duitse super. In laatst genoemde winkel zag de blogger drie caissières zitten. Aan het werk op zondag. Een er van was een hoofddoekjes-dame. Attent, vriendelijk en professioneel deed ze haar werk. Zucht.

Waarom dat nou opmerken op een dag als vandaag? Waarom zou de dame nou niet attent, vriendelijk en professioneel haar werk doen? Shame on me. Geïnfecteerd door het akelige nieuws van de afgelopen dagen? Een overdosis daarvan doet iets met een mens. Blijkbaar.

Kijk nou, wat staat daar? Een ligfiets. Op slot. Moet die ketting niet om een paal? Dat zou de blogger in elk geval wel met een gewone dure fiets doen. In Beijum of daar buiten. Maar ja, zo'n apparaat, zie foto, neem je niet zomaar mee. Een ketting om het achterwiel moet voldoende zijn. Zit er ook een slot op of om het zwarte dak?

Gelukkig houdt een poes of kat ook een beetje de wacht bij de fiets.
(De blogger heeft wat moeite met het bijvoeglijke naamwoord grijsde, maar grijste schijnt niet correct te zijn...)

2 opmerkingen:

michel zei

De overtreffende trap van grijs is toch echt grijste. grijs-grijzer-grijste.
Grijsde is de verbogen vorm van het werkwoord grijzen: zijn haar grijsde aan de slapen.

Anoniem zei

Wat is een lifgiets? Is dat net zoiets als een ligfiets? Typefoutje ;)

Een wielklem lijkt me ook wel wat voor zo'n ding in plaats van een ketting.