zondag 18 januari 2015

HALF JANUARI KUN JE OOK BUITEN ZWEMMEN

Sportcentrum Kardinge is dit weekend landelijk in het nieuws in verband met schaatswedstrijden. Voor wie er van houdt, ga er (vandaag ) nog heen om te zien wie de snelste rondjes op de 400 meter-baan in het kader van de Nederlandse Sprintwedstrijden kan maken.
Zwemmen is volgens de blogger veel populairder, er zijn vast meer Nederlanders te vinden die kunnen zwemmen dan die er op het ijs kunnen schaatsen en zwieren.

Zwemmen kun je het hele jaar door, dit in tegenstelling tot schaatsen. Wie schaatst er van mei tot en met augustus? Niemand.
Beide sporten hoeven niet tegenover elkaar te worden gezet, schaats of zwem, wat u wil, maar gistermiddag werd tijdens de overheersende aandacht voor de schaatssport in Sportcentrum Kardinge ook gewoon gezwommen. En dat ook buiten. Zie foto, vanuit een kleine binnenbad dat tegenover het subtropisch ligt, kun je door van die verticale plastiek klepperende afsluitingslappen naar buiten lopen of zwemmen.

Kijk toch eens, foto, de januari-zon scheen, en op een kleine oppervlakte in het Kardingepark heerste zwemplezier.
Dat op amper 250 tot 300 meter afstand van het Kardingemeer, ook wel Zilvermeer genoemd. Als er geen blauwalg heerst, gaan we daar van mei tot en met augustus weer massaal buitenzwemmen en recreëren.

Geen opmerkingen: