donderdag 29 januari 2015

HIGH TEA-INLOOPMIDDAG WIJ GRONINGEN (Beijum)

WIJ-Groningen presenteert zich vanmiddag aan het publiek. Beijum loopt voorop wat betreft het nieuwe via de gemeente geregelde zorgaanbod.
Voor het gedeelte waar STIP en CJG in het Gezondheidscentrum zijn gehuisvest, staan momenteel veel fietsen. Binnen is het lekker druk. Er kan gepraat worden, informatie opgevraagd worden én er kan lekker gesnoept worden.
Het Sociaal Wijkteam Beijum heet vanaf nu WIJ Beijum. WIJ Beijum werkt voor de wijken Beijum, Noorderhoogebrug en De Hunze / Van Starkenborgh. Welkom bij WIJ Beijum! WIJ Beijum is dé plek als u ergens ondersteuning bij nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan vragen over geld of over uw partner die zorg nodig heeft. Maar ook vragen over opvoeden en opgroeien, kunt u aan ons stellen. Hebt u een leuk idee voor de wijk of wilt u vrijwilliger worden? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. U bent van harte welkom voor een kopje koffie of thee in onze huiskamer aan de Emingaheerd 8. https://wij.groningen.nl/wij-in-de-wijk/wij-beijum
WIJ Beijum is vrijdag officieel van start gegaan. Dat team is de eerste van de in totaal elf WIJ-teams waar alle Stadjers terecht kunnen voor informatie, ontmoeting en ondersteuning voor jeugd- en zorgzaken.De primeur in Beijum is een blauwdruk van de nog te vormen teams in de andere tien wijken. 
De teams bestaan uit werknemers van verschillende organisaties zoals NOVO, MEE en de Thuiszorg, maar ook uit vrijwilligers.
De komst van de WIJ-teams is een voortvloeisel uit de veranderingen in de zorg die vanaf dit jaar zijn ingevoerd.
Voor wijken waar nog geen WIJ-team is, verwijst de gemeente naar het Zorgloket, of het centrum voor Jeugd en Gezin.
Verbetering
Teamleider Rene Paulissen denkt dat de WIJ-teams een verbetering zijn: 'Vroeger deed iedereen zijn eigen ding, vanuit eigen organisatie.'
'Wat we nu gaan doen is kijken wat de bewoner nodig heeft. En dát vervolgens doen.'  Lees hier.

JF; De bijeenkomst duurt tot 15.00 uur. U kunt er nog heen....

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

De High Tea-inloop was erg gezellig. Redelijk druk. De opening van "Wij Beijum" werd verricht door stadsdeelwethouder Mattias Gijsbertsen, hoewel het in de rede had gelegen dat de wethouder van Zorg aanwezig was geweest.

Uit zeer betrouwbare bron vernam ik dat er binnenkort meer duidelijkheid komt over de bestemming van de oude videotheek aan de Claremaheerd. Ik vermoed dat er een bewonersbedrijf Wijkwerken Beijum/Wij werken Beijum in dit gebouw komt. Samen met vier instellingen "in co-creatie met de gemeente Groningen".

Van mij mag "Wij Beijum" worden gehuisvest in deze oude videotheek, zoals ik eerder op Beijumnieuws schreef. In ieder geval binnenkort positief nieuws voor Beijum...

Anoniem zei

Grappig, "Vroeger deed iedereen zijn eigen ding, vanuit eigen organisatie".

En dan daarvoor in het stukje: "De teams bestaan uit werknemers van verschillende organisaties zoals NOVO, MEE en de Thuiszorg, maar ook uit vrijwilligers". "Zoals" suggereert meer dan het genoemde. En daar nog even het Zorgloket en centrum voor Jeugd en Gezin bij optellen. Tel uit je verlies.

Het is toch vreselijk? Al tientallen jaren 'kijken' allerlei overheidsclubjes naar 'wat de bewoner nodig heeft'. En dan na al die tijd moet er een 'koepelclub' komen om het 'echt te doen' met een prefab super ongezonde high tea? Nee dank u, ga u schamen en wordt onbetaald vrijwilliger.

Kees K.