woensdag 14 januari 2015

EEN UURTJE NATTE SNEEUW


 De eerste winterse bui van 2015 trok een half uur geleden over Beijum. Een erg witte indruk liet die niet achter, de sneeuw kwakte krachteloos op straten, daken, auto's. haardossen en paraplu's. Het bleef een paar tellen wit voordat het in water veranderde.

Op het hek langs de vijver bij Winkelplein Beijum zaten een veertigtal vogels aandachtig naar het schouwspel te kijken leek het wel. Het leek ook alsof ze in vergadering waren, associaties met een Beijumse vogelraad kwamen bij de blogger omhoog. Ze zaten praktisch allemaal op één lijn, iets wat toch redelijk uniek voor Beijum is. Zie bovenste foto.

Goed, tot zover de flauwekul. Op het prikbord bij de AH heeft een door diefstal gedupeerde een noodkreet op papier gezet. Zie tekst op de linker foto, kan de dief even zo vriendelijk zijn om de dame in kwestie haar tas met portemonnee met pasjes erin terug te bezorgen? Zou mooi zijn gevoelloze dief, doe eens een goede daad, daar knap je van op als mens (telefoonnummer staat onderop het papier, maar inleveren bij de servicebalie mag vast ook wel.

Het bleef nat sneeuwen. Zie ook foto rechts. Een paraplu is handig tijdens de natte sneeuwval, maar je helemaal inpakken, zoals de dames op de foto's doen, is ook een idee.

Momenteel (15:05 uur) is het weer droog. Maar sommige weerkundigen voorspellen de komende dagen 15 centimeter sneeuw.


Geen opmerkingen: