dinsdag 20 januari 2015

GAS MOET VEILIG ONDER DE GROND STROMEN


Op meerdere plekken in de wijk worden stukken gasleiding vernieuwd of vervangen. Zie nog eens het bericht van afgelopen vrijdag. Langs de Zuidwending was een hele operatie bezig om een nieuwe gasbuis-tussenstuk aan te brengen.
Daar waren ze gisteren nog mee bezig. En waarschijnlijk vandaag en de rest van de week ook nog wel. Zie foto beneden, net als de andere foto's gisteren gemaakt.

Bovenstaande foto laat zien dat een gedeelte van Winkelplein Beijum van straatklinkers is ontdaan. Een rood-witte lint markeert de plek. Even dacht de blogger dat metalen schragen waar winkelwagens tussen worden geplaatst werden aangepakt. Zie foto rechts, ondergetekende weet niet anders, of de metalen dingen zijn clandestien geplaatst. Zonder toestemming van de gemeente. Zoiets moet je als gewone particulier niet flikken en de vraag dient zich aan of er een deal tussen de gemeente en de Duitste grutter waar de dingen toe behoren is gesloten. De blogger meent zich te herinneren dat Willem Pauwelussen vorig jaar op de clandestiene objecten is gedoken. Mocht ondergetekende tijd hebben dan zal hij trachten om e.e.a. boven tafel te krijgen.

De mannen in oranje:" We leggen hier ook nieuwe tussenstukken aan."

Gas moet stromen en mag niet ontsnappen. En ook onder de grond niet. Bedenk dat als je iets gaat koken of bakken, het benodigde gas hiervoor door buizen onder de grond in Beijum stroomt.


Geen opmerkingen: