dinsdag 27 januari 2015

UIT DE OUDE DOOS (232)

In de vorige aflevering waren foto's te zien van de brand die de Boerderij, de voorloper van het huidige Trefpunt, halverwege de jaren negentig in as legde.
Als de dank voor het maken van de foto's kregen de Beijumers die toentertijd achter de Boerderij in de Jaltadaheerd woonden (tegenwoordig Bunnemaheerd) bovenstaande foto's van de (voormalige) eigenaar opgestuurd.
De foto's stammen waarschijnlijk uit de vijftiger of zestiger jaren van de vorige eeuw. Beijum bestond nog niet, waar nu de grootste wijk van Groningen staat daar stonden tot veertig jaar geleden hoofdzakelijk boerderijen en weilanden.
De Beijumerweg bestond destijds al wel, daar vandaan zijn beide foto's gemaakt. Op benedenste foto staan voormalige bewoners van de Boerderij.

Het zijn nostalgische beelden. Om weemoedig van te worden. Die goeie ouwe tijd. Tegenwoordig ziet de plek in Beijum er zo uit.

5 opmerkingen:

Unknown zei

Onderste foto is niet van Het Trefpunt, maar van de voorganger van De Boerderijum.

Jaap van Leeuwen

Johan Fehrmann zei

Interessante reactie Jaap, voor m'n gevoel klopte er al iets niet. Ik kreeg de foto's met het hierboven beschreven verhaal, maar volgens mij heb je gelijk...ook navigatie informatie in het Beijum boek. Ik vraag het nader aan de betrokken personen en kom er op terug.

Johan Fehrmann zei

N.a.v. moet in een na laatste zin....spelling via smartphone is soms hopeloos. ...

Unknown zei

Jaap van Leeuwen heeft gelijk.Heb deze beide foto,s in 1992 gekregen van de oorspronkelijke bewoners van de boerderij op de bovenste foto deze mensen waren toen al behoorlijk op leeftijd en ik begrijp hun vergissing wel maar dat is idd de boerderij wat nu het Boerderijum is.

Kees Huizenga zei

Hierbij de foto van Beijumerweg 17 uit 1972 (bron: De Groninger Archieven):

http://beijumnieuws.blogspot.nl/2016/10/uit-de-oude-doos-301.html

De locatie van het Trefpunt.