vrijdag 16 januari 2015

BETER NIET TE HARD OP EEN FIETSPAD FIETSEN

Wat gingen ze hard, zo tussen de 35 en 40 kilometer per uur. Ondergetekende kon ze in z'n auto amper bijhouden. En dan ook nog aan de verkeerde kant van de weg fietsen. De wielrenners hadden hun plezier, maar of ze ook verantwoord bezig waren?
Foto is in de eerste week van januari gemaakt. In dezelfde week werd landelijk gepleit voor een maximumsnelheid op fietspaden.
Op fietspaden moet een maximumsnelheid worden ingesteld van hooguit 25 kilometer per uur. Dat adviseert het kenniscentrum op fietsgebied het Fietsberaad aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
  Aanleiding voor het advies is de opkomst van de speed pedelec, een elektrische fiets die een snelheid van ruim 40 kilometer per uur kan bereiken. De snelle tweewieler is voor het Fietsberaad aanleiding om een maximumsnelheid in te voeren op brom- en fietspaden. Die is er namelijk nog niet.
  „De maximumsnelheid zou moeten gelden voor alle bestuurders die gebruik mogen maken van het (brom)fietspad, niet alleen de berijder van de speed pedelec, maar ook racefietsers en ligfietsers”, aldus het Fietsberaad. Het kenniscentrum geeft toe dat handhaving van het maximum een „zwak punt“ is. Het voordeel is echter dat de overheid zo wel een duidelijke norm stelt, vindt de organisatie.

  3 opmerkingen:

  Anoniem zei

  Het zijn vaak oude sukkels al dik in de 50 - 60 jaar op een racefiets, die zo nodig nog wat van hun leven moeten maken !!!

  Anoniem zei

  Laat ze de snorbrom/fietsers maar eens aanpakken met het gejakker!

  Willem Pauwelussen zei

  In plaats van de kat te verwijten dat hij op het spek zit gebonden zou je ook het spek kunnen weghalen.
  Niet produceren die dingen, lijkt me ook een optie.