woensdag 21 januari 2015

BURGEMEESTER DEN OUDSTEN LAS VOOR IN KINDERCENTRUM MALLEMOLENEr liepen vanochtend boerinnen in kindercentrum Mallemolen rond, er lagen strobalen en er waren kinderen en een enkele volwassene die op klompen rondliepen. Het leek wel een stal, de koeien en schapen ontbraken er eigenlijk aan in de Boerderij(um), de plek waar Mallemolen onderdak heeft. Er kwam hoog bezoek, de burgemeester van Groningen, Peter den Oudsten, kwam kinderen én ouders voorlezen in het kader van het nationale voorleesontbijt.

Tegen kwart voor tien kwam de nog maar twee weken geleden geïnstalleerde burgemeester voor het eerst van z'n leven in de grootste en normaal gesproken groenste wijk van de stad Groningen aan. Kinderen én ouders zaten binnen verwachtingsvol te wachten. Zou de goede man een beetje kunnen voorlezen?
Dat kon hij, de sfeer was speels en ontspannen en er was levendige interactie tussen de burgemeester en kinderen. Het boek waaruit werd voorgelezen heet Boer Boris gaat naar zee.

De 12e editie van De Nationale Voorleesdagen is vanmorgen van start gegaan met Het Nationale Voorleesontbijt. Op kinderdagverblijven, bibliotheken en scholen door het hele land werd vanmorgen een Voorleesontbijt gehouden. Dit jaar staan vaders daarbij centraal, omdat die doorgaans minder voorlezen dan moeders.

Beijumnieuws en Lijn6 waren aanwezig, in de loop van de dag kunt u een videoverslag, een co-productie, op genoemde wijkmedia tegemoet zien.


3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Burgemeester Den Oudsten, waarvan ik zeer hoge verwachtingen heb, heeft bij dit "voorleesontbijt" niet zijn ambtsketen om.

Toch is hij aanwezig in zijn functie als burgemeester. Burgemeester Den Oudsten hoeft zijn ambtsketen niet te dragen, omdat dit "voorleesontbijt" geen officiële plechtigheid of - gelegenheid is. Het is een informele en educatieve bijeenkomst.

Zie verder: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ambtsketen

Onze nieuwe burgemeester heeft uitstekende communicatieve vaardigheden. Ongetwijfeld ook met betrekking tot kinderen.

Kees Huizenga zei

Zie verder:

http://gemeente.groningen.nl/gemeenteraad/burgemeester-peter-den-oudsten-wil-dicht-bij-de-stadjers-staan

Anoniem zei

Maar voor integratie had hij toch beter op een strobaal kunnen gaan zitten in plaats van een 'koningsstoel'.

Kees K.