dinsdag 27 januari 2015

DIKKE PECH, HENNEPPLANTAGE BIJ TOEVAL ONTDEKT


Vanmiddag werd aangebeld bij een Beijumse die woonachtig is in de Froukemaheerd. De agenten kwamen met een arrestatiebevel. Voor degene die tot ongeveer mei van het afgelopen jaar in het pand woonde. Nee, die woont hier niet meer. Met een huiszoekingsbevel op zak werd het zekere voor het onzekere genomen. Zou de gezochte persoon boven in het huis zitten? Even kijken. Nee, dat niet. Maar er werd wel iets anders aangetroffen. Een hennepplantage. 
Op bovenstaande foto is de laadruimte van een grote politie-vrachtauto te zien die klaarblijkelijk voor dit soort klusjes (ontmantelen van) wordt ingezet. Apparatuur, lampen, stekjes. De ontmanteling, die nog bezig is, gaf aardig wat bekijks. Boven liepen mannen met mondkapjes door helverlichte slaapkamers. Buiten was de bekende zoete en weeïge lucht te ruiken. Een politieagente hield de wacht bij de openstaande vrachtwagen, stel dat iemand er iets zou willen uithalen.

Beijum is na vandaag weer een hennepplantage armer.


8 opmerkingen:

Bianca zei

de buit was een aldi tas gevuld met plantjes.....dat door de hakselaar ging.... Kijken wat er nu verder gaat gebeuren.Hopelijk niet weer nieuwe buren!

Anoniem zei

Als de politie/woningbouw echt zou willen,komt er ca 7% van de woningen weer bschikbaar,voor hopelijk,schone, huurders.

DDD zei

Wat maakt het nou uit dat iemand een paar plantjes voor eigen gebruik heeft. Beter dan dat dat persoon het bij louche coffeeshops gaat halen lijkt me. Laat die mensen toch met rust, ze doen niemand kwaad.

Simone zei

Misschien een domme reactie, maar als de buit alleen een Aldi tas is dan mag dit toch gewoon? Ik dacht dat iedereen max 5 plantjes mocht bezitten. Of ben ik dan te naïef?

Anoniem zei


DDD helemaal eens.

laat toch die mensen, die alleen voor eigen gebruik hebben!!!

Liesbeth zei

Nou als je zoveel spullen hebt om te kweken..zijn het vast geen 5 plantjes geweest

Willem Pauwelussen zei

De teelt is verboden, de verkoop gaat door.
Het is net zoiets als Hooghoudt sluiten en de cafés openhouden.
De drooglegging in de VS leverde een bloeiend gangsterdom op.
Ik doe maar geen uitspraak over hoe dat hier te lande zit met de wietteelt.
Frappant hoe je door de geschiedenis ziet dat telkens opnieuw weer dezelfde fouten worden gemaakt.

Anoniem zei

Ja Willem, en dat dan afgezet tegen de 'historische' spreuk "van de geschiedenis kun je leren". Levert wel een somber wereldbeeld, maar ik moet er vaak wel om lachen.

Kees K.