donderdag 15 januari 2015

COLLEGA BLOGGER MOET ZITTEN EN KRIJGT LIJFSTRAFFEN

Het is geen Beijum-nieuws. Maar waarom niet een beetje opkomen voor een verre collega-blogger? Dit bericht zal niks uitmaken, maar de griezelige en intolerante houding van het schijnheilige Saudisch Arabische regime doet de blogger (ondergetekende) de haren te berge rijzen.

Wat een voorrecht om in het relatief vrije westen te wonen en bovenstaande gewoon op te kunnen schrijven. Gelukkig woont ondergetekende niet in genoemde land, anders zou hij levenslang krijgen en elke week stok- of zweepslagen ontvangen.

Wat zullen die zogenaamde 'geestelijken' een angst voor het vrije woord hebben dat ze zich zo moeten opstellen. Blijf met je zieke poten van Raif Badawi af!


Vandaag demonstreert Amnesty International voor de Saudische blogger Raif Badawi. De 31-jarige Badawi bekritiseerde op zijn website de invloed van de islam op de politiek in Saudi-Arabië.
Het kwam hem duur te staan: in juni 2012 werd hij gearresteerd en hij werd vervolgens veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf, een geldboete van 224.000 euro en 1000 stokslagen. Vorige week kreeg hij de eerste serie van 50 stokslagen, morgen volgen er weer 50. Rtl-nieuws
Op Nos.nl staat dit bericht:
50 stokslagen heeft hij al gehad, 950 moet hij nog krijgen: de Saudische activist en blogger Raif Badawi. Hij is veroordeeld tot 10 jaar celstraf, een boete van 1 miljoen Saudische rial (191.000 euro), een reisverbod van 10 jaar en dus 1000 stokslagen. Geen zweepslagen dus, zoals Amnesty International eerst meldde, maar stokslagen:

20 opmerkingen:

Anoniem zei

Nee dan hebben we het in Nederland toch beter geregeld. Wanneer hier een blogger degenen die aan de touwtjes trekken zou bekritiseren, dan wordt hij de rest van z'n leven "alleen maar" uitgesloten van het maatschappelijke en economische leven, afgewezen, geridiculiseerd en gepsychiatriseerd tot in lengte van dagen. Welk lot is nou eigenlijk het ergst ?

Anoniem zei

Lees geenstijl @Ano niemand en stap uit je bizarre droom er wordt niemand behandeld zoals jij het beschrijft terwijl de macht aandurven bekritiseert wordt niet zulke domme dingen opschrijven

Anoniem zei

En terecht dat ie die straf krijgt! Dit was niet gebeurd als hij vredelievend naar de islam had geluisterd! Iedereen weet toch: islam is vrede!

Anoniem zei

Is vrede iemand slaan ?

Anoniem zei


Nog geen 50...40...jaar geleden was het heel normaal te slaan.
Te beginnen bij je eigen kinderen.
Worden ze groot en sterk van, zeiden de pappie's en de mammie's.

Loopt het Christendom vooruit op de Islam, dan is het toch heel normaal, dat slaan bij de Islam?

Anoniem zei

De blogman zal einde deze week, dus ongeveer morgen, dan wel dood zijn. Gelukkig voor hem sneller dan met 1000 zweepslagen.

En anoniem 14:45, kun je me een getal noemen van doodgeknuppelde / -gegeselde kinderen vanaf 1960?

Kees K.

Anoniem zei

Waar oorlog, moord en doodslag is in de wereld, is het christendom altijd 1 van de partijen.

Willem Pauwelussen zei

Ik hield het voor algemeen bekend dat er per week gemiddeld 1 kind overlijdt aan mishandeling?
Dat is vanaf 1960 dus (2015-1960) x 52 = 2808.
Afgerond een kleine 3000, zeggen we dan.

Anoniem zei

Nou meneer Pauwelussen dat is wel een hele conservatieve schatting. Overal lees je in de nieuwe media dat binnen de pedonetwerken van justitie en politiek kinderen worden misbruikt, via satanische rituelen verkracht en vermoord. Het is zogezegd Booming Business.

Anoniem zei

Dat is een beetje off topic Willem, kun je ook aangeven of die kinderen door stok-/zweepslagen zijn omgekomen vanwege geen of een verkeerd geloof?

Natuurlijk is het jammer dat een mens z'n leven moet laten. Dat het erger is als het kinderen zijn, dat is me nooit duidelijk geworden. Stukje christelijk geloof? Of emo manipulatie?

Kees K.

Susanne zei

Wat een positieveilingen zitten hier altijd op het blogspot reacties te geven.

"zucht" ik lees zo vaak mee, maar keer op keer verbaas ik me er over hoe volwassen mensen, tenminste dat neem ik aan (ook al heb ik vaak mijn twijfels) overal op lopen te zeuren en commentaar op hebben.

Pluk de dag, denk positief en laat eens iets achter waar je vrolijk van wordt. Daar wordt je veel gelukkiger van hoor en dan worden de reacties op dit blog ook misschien weer wat gezelliger.

Anoniem zei

De kinderen worden niet zozeer mishandeld en verkracht in gezinssituaties, maar zijn een wezenlijk onderdeel van de genotsindustrie binnen pedonetwerken. Nergens tieren deze zo welig als binnen jeugdzorg, justitietop en politiek. Nederland en Engeland zijn koplopers in de wereld. Er wordt niets aan gedaan, want het is onbespreekbaar bij de autoriteiten; de belangen zijn te groot binnen deze kringen zelf.

Anoniem zei

Vindt Susanne dat we de Roze Bril maar op moeten houden, zodat het kindermisbruik rustig door kan gaan ? Wedden dat die als vuil afgedankte kinderen het allesbehalve gezellig vinden !

Anoniem zei

Uh, gaat deze blogpost over kindermisbruik?

En Suzanne, je zeurt lekker mee. Dit blog is zolang ik het lees vanaf het begin geen Libelle. En dat is goed.

Kees K.

Susanne zei

Ik moest even een paar keer lezen maar volgens mij gaat dit artikel niet over misbruikte kinderen en mijn reactie al helemaal niet.

Dus dat ik een roze bril op heb over het misbruik van kinderen slaat helemaal nergens op!

Zoals altijd hier gebeurd door volgens mij altijd dezelfde mensen, worden verhalen en reacties totaal uit zijn verband gerukt.

Vandaar ook dat we over een blogbericht waarin een blogschrijver lijfstraffen krijgt we het hebben over de misbruikte kinderen in Nederland.

Ga in ieder geval niet voor mij denken en dingen voor mij invullen. Als ik iets erg vindt is het wel het leed wat onschuldige kinderen en mensen aangedaan wordt.

Het gaat erom dat er weinig respect te vinden is als het gaat om het geloof. Niet iedere moslim, christen of welke geloof dan ook denkt zo. Natuurlijk kent het ene geloof 20% extremisten waarvan het andere geloof misschien 2% extremisme kent maar er zijn nog altijd 80% gelovigen die handelen vanuit liefde.

En daarbij worden er genoeg oorlogen en geweld gebruikt door ongelovigen. Oorlogen draaien om macht, dat kan zijn macht wil hebben in een geloof, macht om een stuk land, macht om bezittingen of gewoon macht als persoon willen hebben.

Misschien zelf een zwart/witte bril afzetten ;-)

Willem Pauwelussen zei

Kees K.,
Off topic, klopt, maar ik reageerde op anoniem 16 januari, 2015 14:45.
En wat er achter die kindermoorden zit, ik zou het niet weten, daar zullen wel statistieken over zijn. Ik heb dit ooit een prof in de pedagogie op TV horen vertellen, en later ook nog ergens opgepikt. Volgens mij is het een vaststaand cijfer.
Ik denk zelf wel dat, als het in de gezinssituatie zit, het vaak met razernij te maken heeft, en waar die dan door gevoed wordt, soit. Het ene of het andere (‘geen’) geloof, wat maakt het uit, je kunt overal in doorslaan en voor elke hufterigheid is wel een theoretische rechtvaardiging te verzinnen. Ik ben het heel erg met Suzanne eens dat er maar 1 juiste houding is (kun je 'geloof' noemen) en dat is liefde, onvoorwaardelijke liefde wel te verstaan. En in welke religie je dat verpakt, doet er eigenlijk niet toe.
Misschien ben ik geneigd om kindermoord ernstiger te vinden dan moord op een volwassene vanwege de kinderlijke onschuld. Elk dier wil primair zijn jongen beschermen. Dus dat je dat nooit duidelijk is geworden snap ik, want het is niet te begrijpen omdat het, denk ik, een basale emotie betreft.

Anoniem zei

Suzanne, wellicht had ik duidelijker moeten zijn, maar ik leg geen link met jou en kindermisbruik als onderwerp. De eerste regel van m'n reactie hoort bij de reactie dier er boven staat (anoniem 13:13). De regel wit laat dan ruimte om op jou te reageren.

Kees K.

Anoniem zei

Willem, elke moord heeft zijn context en waarschijnlijk is die altijd woede waaraan gekoppeld een narcistische superioriteitswaan en een gebrek aan zelfinzicht.

Zeker, dat kan in elk geloof of ongeloof voorkomen. Maar ik probeerde bij het stukje van JF te blijven waar volgens mij te lezen is dat mensen om met name religieuze meningen dood worden gemaakt.

Liefde is prachtig, maar kan ook alle kanten op vliegen als het om beschermen van geliefden gaat.

Maar ik snap nu je link met anomiem 14:45, die heeft de getallen niet gegeven die ik vroeg, daarom ook mijn vraag die dan op jouw reactie volgde.

Kees K.

Anoniem zei

Hoeveel procent van de Duitsers waren in de tweede wereld oorlog nazi's en hoeveel procent wilden helemaal geen oorlog en waren vredelievend?

Willem Pauwelussen zei

Het waren juist degenen die kritisch tegenover het nazisme stonden die vooraan in het leger werden gezet en het waren de fanatiekelingen die thuisbleven om daar de boel onder de duim te houden. Als je nagaat dat er nauwelijks een familie in Duitsland te vinden is waar niet een of ander oorlogsslachtoffer is gevallen dan heb je misschien antwoord op je vraag.