woensdag 21 januari 2015

WAT VINDEN JULLIE VAN DE WIJK BEIJUM?


Hans Koopman van Lijn6 is druk doende om de vandaag gemaakte video over de voorleessessie van burgemeester den Oudsten vanochtend in Kindercentrum Mallemolen te monteren. Die komt morgen in de loop van de dag op Beijumnieuws.
Wat naast het voorlezen zeker net zo interessant was aan het eerste bezoek van de kersverse burgemeester aan Beijum ooit, was z'n allereerste contact met bewoners uit de wijk. Na het voorlezen dronk hij z'n koffie nog even op en vroeg: "Jullie wonen in Beijum. Bevalt het? Wat vinden jullie van je woonwijk?" Zie foto boven. Zittend op balen stro antwoordden de dames: "Prettig dat er zoveel scholen in de wijk zijn en dat we een goed aanbod van winkels hebben. Wat ook prettig is dat we hier het gevoel hebben in de stad te wonen maar ook een beetje op het platteland."

Op de vraag of er ook wat minder prettig aan de wijk is, viel een stilte. Geen beschamende stilte, maar een stilte van zo een twee drie niet weten wat er niet leuk aan Beijum is. Het viel de burgemeester ook op dat op z'n laatste vraag geen adequaat antwoord kwam.

Het tekent de vrolijke, opgewekte en tevreden sfeer in het kindercentrum in de Boerderijum. Natuurlijk zijn er ook minpunten over de wijk op te noemen, maar door de goede sfeer kwamen die eenvoudigweg niet bovendrijven.

Foto links, de camera van Lijn6 legt het optreden van de burgemeester vast. Rechts, omdat over boer Boris werd verteld waren ook boerinnen aanwezig (ouders).
Het was een zeer succesvolle bijeenkomst en eerste ontmoeting tussen de burgemeester van Groningen en Beijumers. Zoals gezegd, morgen volgt in de loop van de dag de video.

Geen opmerkingen: