zaterdag 24 januari 2015

SNEEUW, MAAR HET DOOIT AL WEER WEG


Beijum en Kardinge zien er momenteel sfeervol winters uit. De afgelopen nacht gevallen sneeuw is echter al weer aan het verdwijnen. Op het moment van schrijven schijnt de zon en het gezegde 'als sneeuw voor de zon verdwijnen' wordt in de praktijk gebracht. 

Het is voor de kinderen te hopen dat het witte spul nog even blijft liggen, de eerste sleetjes zijn al weer in het straatbeeld van de wijk opgedoken, zie foto boven,
Op de linker en rechter foto is te zien dat het dooit. Meerdere geparkeerde auto's zijn bedekt met een laag sneeuw die langzamerhand naar beneden schuift.
Op de rechter foto zijn de zonnecollectoren op een rij huizen aan de Froukemaheerd te zien. Het gekke is dat direct na het maken van de foto de zon begon te schijnen zodat de weggetrokken sneeuw plek maakt voor opwekking van elektriciteit.

De sneeuw die vannacht is gevallen in grote delen van Nederland blijft niet lang liggen. De gladheid zal snel verdwijnen en het wordt snel een stuk warmer. Dat meldt Weerplaza. Het winterweer trekt richting het oosten en gaat uiteindelijk over in regen. Als de wind naar het noordwesten draait, stijgt de temperatuur snel, zegt het weerbureau.  No

Geen opmerkingen: