woensdag 28 januari 2015

EEN SPROOKJESACHTIGE SCHUURDEUR

We blijven nog even in de Jensemaheerd. Zie voorgaand bericht. Bijna alle schuur- of garagedeuren zijn spierwit in de buurt waar bovenstaande foto is gemaakt.
Niet bij deze bewoners (foto). Hier domineren de feeën, de elfen, kabouters, vlinders en bloemen. Hier wonen kunstzinnige mensen. De verbeelding is aan de macht.

Wat jammer nou dat de dame die op de deur is te zien zo afwerend doet richting de jonkheer die haar een bloem aanbiedt. Wat een angstige lichaamstaal! Kom op meisje, je houding past niet in het sprookje, je woont niet in Beijum maar in het paradijs. Aanvaardt de bloem.Beleef de liefde van je leven. En leef nog lang en gelukkig. Of heeft het mannetje dat direct linksachter de jonkheer staat soms lelijke dingen geroepen? Trap er niet in! Kom op, jonkheer, ga op je knieën en probeer het opnieuw. Laat je niet leiden door lelijkheid en jaloerse opmerkingen.
Kijk, hij krijgt hulp. Midden op de deur komt een bevriende engel in een bootje aangevaren. Hoe zal het aflopen?

Het is grauw en winderig buiten in Beijum. In de sprookjeswereld is het warm, kleurrijk en gezellig. En er gebeurt van alles.

1 opmerking:

Anoniem zei


heel erg mooi, deze garagedeur versiering.
zoiets vraagt er naar mijn idee om, om een poster te mogen zijn.
een poster, die een mooi plekje in een tuin krijgt of ergens in een kinderkamer.
mocht dit een creatie zijn van boy/sjoukje of buurt genoten...

gr. van Therèse