zondag 11 januari 2015

GEZELLIG VOOROP DE PAKJESDRAGER MEEFIETSEN

Het schijnt in te zijn, neem een medepassagier mee voorop je fiets. En niet meer achterop. Een bagagedrager voor het stuur en boven het voorwiel biedt daarvoor plek.
Zie bovenstaande foto. Twee meiden rijden over het Meedenpad van Ulgersmaborg via Kardinge richting Beijum, De een voorop en de ander achter.., nee pardon, ook voorop. De foto's links en rechts laten hetzelfde beeld zien, het gaat hierbij niet alleen om dames, maar ook om dames en heren. Wat zal dat toch zijn, waarom nemen fietsers tegenwoordig iemand voorop op de fiets mee?
Op internet is er geen verklaring voor te vinden.
De gedachten van de blogger gaan terug naar de jaren zestig van de vorige eeuw. Als klein kind werd hij regelmatig bij zijn moeder achter op de pakjesdrager van haar fiets gezet. Met beide beentjes in elk een fietstas. Die fietstassen gaven destijds een veilig gevoel. Je kon niet zomaar achterover kukelen. Beentjes en voetjes konden niet in het ronddraaiende rad terechtkomen.
Iemand voorop mee laten fietsen lijkt ondergetekende kwetsbaar, het voorwiel kan extra gaan zwenken en je moet geen botsing krijgen.

Aan de andere kant is het zo dat degene die voorop zit wel mooi de klappen opvangt. Dat dan weer wel. Misschien is deze combi ook wel sexyer, vooral als een jongeman een jongedame voor zich heeft zitten. Kijk, ik heb een mooi meisje voor op de fiets.

Geen opmerkingen: