maandag 5 januari 2015

ZIJ MOGEN ALLES WEER OPRUIMEN


De kruitdampen zijn opgetrokken en de hele wijk heeft een schoonmaakbeurtje nodig. Op verschillensde plekken in Beijum zijn de 'oranje mannetjes' van Iederz bezig om de rotzooi van de afgelopen jaarwisseling op te ruimen.
Bovenstaande foto is omstreeks een uur vanmiddag in de Nijensteinheerd gemaakt. Foto maken heren? "Alleen als het positief is."
Arbeiders en achterdocht, ze lijken hand in hand te gaan. Ze ruimen de troep van Beijumers op, en dan zou je iets lulligs over ze schrijven? Waardering is veel meer op z'n plaats dan neerkijken op deze beroepsgroep.
En verder gingen ze, met hun scheppen en kruiwagen vuurwerkresten in de aanhanger deponeren.

Foto's links en rechts werden een kwartiertje later aan de Ypemaheerd geschoten. Met prikstokken, kruiwagens en vuilniszakken werd hier de omgeving in ere hersteld.

Langzamerhand komt Beijum een beetje bij van oud en nieuw. En de oranje mannetjes hebben vandaag een schone taak te verrichten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi werk! Toch jammer dat veel mensen het 100% aan de gemeente over laat. Zelf je zooi opruimen kan toch geen kwaad?
Bij de rotonde van de wiebenaheerd was 1 kant een regelrecht oorlogsgebied en de andere kant was netjes door een bewoner aangeveegd; voor dat laatste is een applaus wel op zijn plaats!

Anoniem zei

Beschamend hoor, dat deze mensen de troep op moeten ruimen die een ander laat liggen. Neem een voorbeeld aan de Kremersheerd of de Scheltema/Rensumaheerd, daar steken ze vuurwerk af, maken veel rotzooi, maar ruimen het de volgende dag ook weer met z'n allen op. Zo hoort dat!