zaterdag 17 januari 2015

HONDEN IN BEIJUM (50)

Hoe het hondje heet, tot wel ras hij (het is een mannetje, een reu) behoort en hou oud ie is, waarschijnlijk 16 jaar, kan de blogger zich niet meer herinneren. Maar dat roze/zwarte tasje dat de het viervoetertje op zich droeg bleef wel bij.

Die valt op de foto dan ook het meest op, het is bijna meer tas dan hond wat we zien.
Foto is tussen kerst en oud en nieuw gemaakt, ergens in een der oostelijke woonheerden. Het is een bofk(h)ondje, wat de blogger zich wel herinnert was het vriendelijke bazinnetje waar hij mee liep.

De blogger was vooral nieuwsgierig naar het tasje. Voor een hondje als deze mag je het gerust een tas noemen. Het leek wel een soort van halster, paarden hebben ook vaak van die banden voor over de kop, pardon, hoofd, lopen. Bazinnetje: "Behalve dat er spulletjes als zakjes inzitten voor het geval hij gaat poepen, zitten er ook EHBO-spullen in het tasje."

Ondergetekende had op dat moment niet de tegenwoordigheid van geest om door te vragen. Waarom draagt een hond EHBO-spullen in een tas op z'n rug?

Hij weet het nog niet, maar het zal ongetwijfeld een functie hebben, Misschien is het bazinnetje wel EHBO-ster, wie zal het zeggen. Altijd handig dat als je iemand om wat voor reden dan ook onderuit ziet gaan op straat, of als je geconfronteerd wordt met een ongeluk, je een hond met een EHBO-tasje op de rug bij je hebt.
Het zou in dit geval ook kunnen zijn dat de EHBO-spullen worden meegenomen voor het geval dat het hondje zelf iets overkomt, wordt gebeten door een grotere hond, ofzoiets.

2 opmerkingen:

Anoniem zei


Aan de andere kant hangt nog zo een tasje.
Dit is de moderne versie van de St. Bernhard.
In het voorste tasje zit het kruikje met kruidenbitter.
In het achterste de EHBO benodigdheden.

Simone zei

Het "halster" is een gentle leader. Een hulpmiddel voor honden die erg trekken en baasjes die dat niet af kunnen leren.