dinsdag 13 januari 2015

MAN IS OP EEN ONEIGENLIJKE MANIER OP GELD UIT

Eergisteren kwam een reactie binnen op het artikel 'Is er een enge man actief in Beijum?' uit oktober 2013. Omdat deze reactie normaal gesproken niet meer wordt gelezen, haalt de blogger hem even naar boven:
Van deze site

Afgelopen zaterdagochtend kwam deze zelfde man bij mij thuis aan de deur en deed zich voor als krantenbezorger van de Gezinsbode die met de Kerst al aan de deur was geweest voor geld. Not true. Ik heb er een melding van gemaakt bij de politie.
Het signalement luidt:
Afrikaanse man, stevig postuur, ca. 1.70 m., bol gezicht, spreekt slecht verstaanbaar Nederlands.


Lees nog eens hier.
Ondergetekende komt de bewuste Afrikaan ook wel eens tegen. Opzichtig vriendelijk groeten en vervolgens om een geldbedrag vragen.

Hij maakt op ondergetekende een relatief onschuldige indruk. Als mensen andere ervaringen hebben: Beijumnieuws@ziggo.nl

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Het signalement van de Afrikaanse man klopt. Fietst soms rond op een oud damesfietsje en spreekt je soms (meestal tegen of in de loop van de avond)bulderend en intimiderend aan. Wil je dan een krant geven (soms ook aan je voordeur)in ruil voor een geldbedrag. Je schrikt je wezenloos !

Hunze zei

Inderdaad, kwam hier ook voor Kerst langs de deuren om let wel 21.30 uur, je schrikt je dood, momplet iets van is voor de krant je weet wel je krant...

Anoniem zei

ik verdenk deze man er van bij ons te hebben ingebroken afgelopen november en o.a. de fiets van mijn vrouw gestolen uit de schuur waarvan de boel is opengebroken.
Wij wonen aan de Isebrandtsheerd en hij is door meerdere buren gezien en aangesproken en vraagt ook geld en heeft het over de krant zoals anderen ook zeggen.

op oudejaarsavond stond de man tegen de schutting bij onze buren en werd betrapt door een buurman toen zei hij dat hij moest plassen. Daarvoor hebben we op video staan dat hij eerst aan onze auto voelt of die toevallig niet op slot stond. op de video kun je echter geen persoon echt herkennen daar was het te donker voor. Wel was te zien dat die een lichtkleurig heuptasje heeft.

Over dat heuptasje vertelde me eergisteren nog iemand dat hij daar altijd een breekijzer in heeft zitten, dat gaat de ronde in ieder geval.

Op dezelfde dag dat er bij ons werd ingebroken is er in de middag bij andere buren achter ons iemand in hun auto gezien, daar lag verder niets in maar is mogelijk ook die man.

Verder hoorde ik ook dit weekend dat er op nog twee plaatsen bij ons in de buurt in de Isebrandtsheerd fietsen zijn gestolen, uit tui en schuur(open gebroken).

Bij de politie heb ik aangifte gedaan, maar daar hoor je verder niets van. Ik heb ook niet het idee dat er iets mee gedaan wordt.

als er zoveel meer mensen last van hebben moeten ze toch ook weten wie dat is.

soms zegt hij ook dat hij in het beijumer bos ergens woont om geld te vragen.

Mij is ook gezegd dat die man Mo heet en ergens aan de Hiddemaheerd ergens in een opvang woont of dat die slaapt onder een brug in de buurt van Hoornbach.

Afijn of mensen meer informatie hebben of het vermoeden hebben dat deze man met andere criminele activiteiten te maken hebben laat het weten.

Zodat we wellicht bewijs rond krijgen dat hij of misschien wel een ander hier dingen in de wijk doen waar de veiligheid in geding is.

H.


Anoniem zei

Ik ben ook in zijn zielige verhaal getrapt en heb hem geld gegeven(10 euro)
Niet dreigend maar wel intimiderend.

Anoniem zei

Mij vertelde hij dat hij geld nodig had om een treinkaartje naar 's-Hertogenbosch te kunnen kopen. Hij zou daar voor de rechter moeten verschijnen inzake z'n verblijfsstatus.

Anoniem zei


mocht het de krantenbezorger zijn die hier 's morgens rond 6 á 6.30 uur in de Isebrandtsheerd kranten bezorg(de), vroeg hij mij een paar maand geleden om geld. 2 euro. nee zei ik,want je zegt me net dat je asielzoeker bent. heb een asielzoekers centrum aan de friesestraatweg gebeld maar die deden er niks mee. mijn buurvrouw voelde zich blijkbaar meer betrokken bij hem dan ik en gaf hem 2 euro. nog diezelfde week, vertelde buurvrouw haar man me, liep hij door hun afgeloten tuin en tikte op hun woonkamerraam. 'S NACHTS OM HALF 1, nota bene!!

Anoniem zei


eerlijk gezegd?

ik vind de tekening/cartoon niet relevant.
hou het wat meer neutraal, zou ik zeggen.
maar ja...vrijheid ván, hè?

Kees Huizenga zei

De bezorger van Trouw, de Volkskrant, het Dagblad van het Noorden, etc. heeft een tenger postuur. Dat rondbrengen doet hij al enkele jaren.

De man met dat forse postuur heeft mij al enkele keren benaderd voor geld. De laatste keer op het Heerdenpad, in de buurt van mijn woning. Dit is ongeveer een jaar geleden gebeurd. Ik geef nooit fooien weg.

Anoniem zei

De eerste bedoel ik, Kees.
Maakt dus dat er 2 zijn die om geld vragen.
Een tengere en 1 met een fors figuur.

De tweede stond een keer 's avonds om half 11 voor men deur.
Riep dat ik de deur niet open deed, nadat hij al om geld gevraagd had.

Haha nee, ik geef ook nooit fooien weg,lol.
Sterker nog...ik geef helemaal geen geld weg, fooi of geen fooi.

Susanne zei

Er is ook een keer bij mij in de zomer een Afrikaanse man geweest aan de isebrandtsheerd. Het was de avond dat we op vakantie gingen en onze auto stond vol geladen en hij had dus heel goed door dat we voor een tijdje weg gingen en er dus niemand thuis was. Hij kwam bij ons staan en maakte een praatje, slecht verstaanbaar maar heel aardig, hij vertelde dat hij geld nodig had om eten te kopen. Ik heb die beste man 5 euro gegeven om wat eten te kopen.

Toevallig kwam mijn man hem ooit ook tegen tijdens het vissen in Zuidwolde, toen vroeg hij mijn man om een sigaretje. Mijn man vond het maar niets maar ik zie niet zo snel het slechte in een mens, hij bedankt me vriendelijk en ging nog niet op zijn knieën zo blij was hij.

Een week later stond ons huis er nog met al onze spullen en heb deze man nooit weer gezien.

Lieve mensen er bestaan ook vriendelijke en eerlijke mensen die echt geld nodig hebben om eten te kopen en dan wring je je soms in allerlei bochten en soms op een rare manier misschien maar ze doen je heus niet gelijk altijd kwaad.

Ik ben soms misschien naïef maar ben blij dat ik nog het goede in de mens kan zien en deze man heb laten lachen. Wat hij ook met dat geld heeft gedaan dat zal mij een zorg wezen, hij had het schijnbaar echt nodig anders ga je niet om geld bedelen.