donderdag 29 januari 2015

D'66 WETHOUDER DE ROOK WIL BIJNA OVERAL MEETRAINEN..... ...

Afgelopen december verkondigde wethouder Paul de Rook  in de Gezinsbode dat hij graag constructief overleg met de sportsector in Groningen wil. Hij laat zich graag uitgenodigen door clubs om een avondje mee te trainen/zwemmen. De wethouder houdt zich niet aan z'n woord. Want waarom wil hij vanavond nou niet op uitnodiging met de mensen van Gehandicapten Sportclub Groningen mee zwemmen?

Onderstaande (zwarte ) tekst werd door Koos Meisner opgestuurd:

Donderdag a.s. (vandaag; JF) komt wethouder De Rook in Kardinge.  Zijn tour is vooral bedoeld om betere contacten met sport verenigingen te krijgen. Want er hangen nogal wat bezuinigingsplannen boven de sector. Daar heb je vast over gehoord. Ik weet niet of dat ook voor de gehandicapten sport geldt, maar 'let op uw zaak.' 

16 december 2014 kopt Wethouder De Rook in de Gezinsbode:
Wethouder Rook sport overal mee. Wethouder Paul de Rook hoopt voor 2015 op constructief overleg met de sportsector. Hij wenst de verenigingen een goed jaar en vraagt de clubs om hem uit te nodigen voor een avond meetrainen.

Wij van de Gehandicapten Sportclub Groningen hebben de heer De Rook uitgenodigd en donderdag 29 januari komt hij om 18.30 uur in het zwembad van Kardinge bij ons kijken, helaas niet mee sporten. 

Graag maken we van deze gelegenheid gebruik om meer bekendheid te geven aan de mogelijkheid om als gehandicapte te kunnen sporten of te leren zwemmen.
Voorzitter Peter Geres zal hem ontvangen en rondleiden langs kinderen, die onder 1 op 1 begeleiding leren zwemmen, de wedstrijdploeg die traint en het recreatief zwemmen waar mensen met een handicap blijven werken aan hun conditie.


Meisner stuurde onderstaande link mee.
http://www.gsggroningen.nl/

Gehandicapten Sportclub Groningen, kortweg GSG bestaat al sinds 1956. GSG biedt ruime sportmogelijkheden voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of zintuiglijke handicap en/of chronische aandoening.
In 5 takken van sport zijn leden van GSG actief: badminton, boccia, rolstoeldansen, showdown en zwemmen.
Voor het zwemmen gebruiken we een bad dat extra verwarmd is. Er is ook een bad met gewone temperatuur waar zwemles wordt gegeven en o.a. de wedstrijdzwemmers sporten.
Kinderen maken vooral gebruik van de zwemmogelijkheden. Bij ons zwemmen ook kinderen met PDD-NOS , autisme, ADHD of kenmerken hiervan. Kinderen met deze problematiek kunnen bij ons in alle rust werken aan hun diploma. We begeleiden kinderen één op één waarbij een kind zo veel mogelijk een vaste begeleider heeft waarmee het klikt. Er wordt op een kindvriendelijke manier zwemles gegeven mét uitdaging, die past bij de mogelijkheden van het kind. We houden daarin rekening met de persoonlijke ontwikkeling en/of handicap van het kind. 

Lees verder op genoemde site.


Update 12.26 uur; de wethouder is het niet met bovenstaande eens (vooral niet met de inleiding). "Ik heb helaas niet zoveel tijd vanavond. Dus hoor ik liever wat de Vereniging de gemeente wil meegeven."
wat 'n flauw artikel zeg. Heb helaas niet zoveel tijd vanavond. Dus dan hoor ik liever wat Vereniging de gemeente wil meegeven

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Is het anno 2015 niet een beetje naïef om nog te verwachten dat politici hun beloftes nakomen ? Die zijn toch allemaal en allang in Rook opgegaan.
Het zou me niets verbazen dat ze net als de hedgefundmanagers massaal landingsbanen aan het opkopen zijn om te kunnen vluchten tegen de tijd dat het volk daadwerkelijk in opstand komt. Maar we zullen ze weten te vinden !

Anoniem zei


mocht deze meneer rook zelf een gehandicapt kind hebben, had ie waarschijnlijk anders gepiept.

bahhh, wat een waardeloos figuur!!

Bianca zei

Geen tijd? Juist voor gehandicapten moet tijd vrijgemaakt worden. Die hebben juist wat extra aandacht nodig.

Ria zei

Is het niet gewoon een beetje naïef te denken dat een wethouder op stel en sprong tijd heeft? Wat een 'gekat' direct.

Die man heeft vermoedelijk ook verplichten qua werk maar ook thuis. Ik zou ook niet zomaar ineens een avond ergens heen kunnen, dat moet gepland.

Anoniem zei

Wethouders horen flexibel te zijn en dienen te kunnen improviseren, prioriteiten stellen afhankelijk van maatschappelijke behoeften en mediagevoelige onderwerpen.
Daar hoort geen star en neurotisch gedoe rond agendaplanningen bij, maar een pragmatische instelling.
Deze wethouder faalt volledig op alle relevante aandachtspunten.

Anoniem zei


Wel A zeggen voor een publieke job + bijbehorend salaris maar vervolgens geen tijd hebben?

Jongen, zoek/blijf bij je baan van 9 tot 5 uur!!
Misschien doe je daarin iets nuttigs!

Anoniem zei

Gewoon een sukkel. De cijfers liegen er niet om. In 2014 verdween in Nederland maar liefst 1 op de 3 wethouders vroegtijdig van het toneel wegens dysfunktioneren en/of fraude. Het gaat hier dus om een compleet leger van honderden zo niet een paar duizend laaienlichters. Getver wat is die politiek hier toch verrot.

Willem Pauwelussen zei

Ga het maar eens doen. Er moet echt gezocht worden naar mensen die daartoe bereid zijn. Mijn indruk is dat het een baan is waarin je permanent in touw bent met een massa onderwerpen waar je nooit de tijd voor hebt om je er voldoende in te verdiepen. En dan neem je een besluit 'in het algemeen belang' en dan zijn er zijn altijd weer mensen die je hebt teleurgesteld. En dan zit je om een uur of negen 's avonds moegewerkt achter een potje bier en dan gaat die telefoon weer en moet je weer opdraven.
Het is een roeping, lijkt me, anders is het nooit vol te houden.

Anoniem zei

Zou tegen fc Groningen of terraflames ook zijn gezegd ik kom alleen ff praten maar ik heb geen tijd om mee te trainen of zou daar wel tijd voor zijn vrijgemaakt? Ach het zijn maar gehandicapten. Vergis je niet wij hebben ook stemrecht.

Anoniem zei


Het komt op mij veel eerder over als GELDZUCHT dan een roeping hebbende, Willem!
Hoofdzaak de (extra) buit van de maand is binnen!

Anoniem zei

D-66 = VVD met een 2015-sausje erover = Uitroeïïng der Onrendabelen.

Willem Pauwelussen zei

Ik heb geen idee hoe riant een wethouderssalaris, vast minder dan dat van andere managers.
Maar ik zie ook niet veel verschil meer tussen al die partijen, eigenlijk.
De NRC van dit weekend had er een interessante analyse over. Je hebt een aantal middenpartijen, die zich verdringen om de regeringsmacht en om beurten hun technocraten op het pluche mogen zetten, en je hebt een aantal populistische partijen die de machteloze ergernis van ik weet niet welk deel van de bevolking vertegenwoordigen. Ik ben geneigd om daar 50+ ook bij te scharen. Het feit dat Henk Krol zo publiekelijk wordt zwartgemaakt betekent in ieder geval dat ze in hem een reëel gevaar zien voor de status quo. Goeie reclame is dat.
Maar persoonlijk zie ik nog een derde mogelijkheid, namelijk die van Share, te vinden op http://info.sharenl.org/.
Die heeft tot motto dat alleen samen delen, ipv de alom geroemde hebzucht, ons uit de mondiale problemen kan helpen.
Daar ben ik het hartgrondig mee eens.
En als de leiding die zij ons beloven inderdaad zo hoogstaand is als ze beweren dan wordt het de hoogste tijd dat hun aanhang verveelvoudigt.

Anoniem zei

Het maakt absoluut niet uit waar je als burger nog op stemt. Politici worden aangestuurd door lobbyisten en de lobbyisten worden betaald door de corporate industries en de CIA. De EU is een oorlogsprojekt van Washington en ook is het merendeel van de Nederlandse journalisten al omgekocht.
Mensen blijf lekker thuis bij de volgende verkiezingen en laat je niet langer bij de neus nemen.