maandag 26 januari 2015

MAANDAGOCHTEND (224)

D
De laatste midweek van januari 2015 is begonnen. Resten sneeuw, ijs en en ijzel trachtten met de moed der wanhoop te overleven. Tevergeefs. Hoog is sterker dan laag, en dat geldt ook voor temperaturen. Maar wat zien we daar allemaal in het straatbeeld van Beijum?
Bovenstaande foto zou goed passen in een nieuwe aflevering van de serie 'Sociaal vuilnis in Beijum.' Je kunt wel aan de gang blijven. De hele Godganse afgelopen zondag lag er een koelkast voor de containers bij Winkelcentrum Beijum. En nu nog. De milieu-terrorist weet: Niemand die mijn weggooi-actie kan traceren. En zo is het. Wat moet je er van zeggen? Het dooit, en je biedt een gratis koelkast aan. Hebben hufters ook bestaansrecht?

De blogger moet niet teveel zeuren over vervuiling in de wijk. Soms heeft hij zin om met hard taalgebruik deze vrijheid van vuilnisuiting te lijf te gaan. Schiet niet op, niet te moralistisch doen, zoiets komt altijd als een soort van boemerang terug.

Foto links, moet ook kunnen; een kerstboom + een winkelwagen liggen op onder en in het ijs langs een sloot. Locatie Koerspad, tussen Beijum en Kardinge.

Foto rechts ten slot. Tijdens de vorige 'Maandagochtend' werd bericht dat de Afrohair-salon van Gifty dicht was gegaan. Op de deur van het pand tegenover het Gezondheidscentrum hangt de afbeelding die rechts is te zien. Een beetje gratis Afro-reclame, vooruit dan maar. Drie halen, twee betalen.....Het is nog niet bekend wie de nieuwe winkelier in dit meest centraal gelegen winkelpand van  Beijum gaat worden.

De laatste week van januari 2015 is ingegaan. De kou is in Beijum uit de lucht.Warme groeten.  Laat je Afro-hair bij Gifty bijwerken. En zet je afgedankte koelkast bij de weg (doe toch maar niet).

1 opmerking:

Anoniem zei

Dit schijnt tegenwoordig heel normaal te zijn in bepaalde Heerden in Beijum!